-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de soğuk hava etkisini gösterirken, salep tezgahları kış aylarında yerini almaya başladı. Vatandaşların soğuktan korunmasına yardımcı olan salep, görüntüsüyle dikkat çekiyor. Salep, orkide bitkisinin kök tozlarıyla yapılan aroma kıvamında hazırlanıyor ve sıcak sütle karıştırıldıktan sonra üzerine tarçın dökülerek servis ediliyor. Eskişehir'de bir pastanede çalışan Gani Karakaş, salebin fincanla sunulduğu zaman tüketilmesinin daha keyifli olduğunu belirtiyor.
Gani Karakaş, özellikle yaşlı ve solunum zorluğu çeken vatandaşların salebi tercih ettiğini söylüyor. Ona göre salep, insanların sağlığı için doğal bir içecek. Salep, Eskişehir'in vazgeçilmez bir içeceği haline gelmiş durumda. Karakaş, salebin oturup içildiğinde geçmişe dönük anıları canlandırdığını da söylüyor. Karakaş, hazır salep ile doğal salep arasındaki farka da değinerek, hazır saleplerin içinde kimyasal maddeler olduğunu savunuyor. Ancak doğal salebin ise kaynak su ve süt kullanılarak yapıldığından bahsediyor. Karakaş, insanların sağlıklı olmaları adına doğal salep tüketmelerini tavsiye ediyor.