-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Pandemi döneminde kilo aldığını düşünen 44 yaşındaki Gülfer Kurt, aldığı kiloları veremediği için doktora gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Muayeneler sonucunda batın bölgesinde büyük bir kitle tespit edildi. Kurt, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve 2 saat süren bir operasyon sonucunda 7 kilo 390 gram ağırlığında bir kitle çıkarıldı. Bu durum, hem doktorlar hem de Kurt'u şaşırttı. Ameliyatın ardından Kurt, kısa bir sürede sağlığına kavuştu ve "Nefes aldığımı hissediyorum" dedi.

Pandemi dönemindeki kilolarını veremeyen Gülfer Kurt, dâhiliye doktoruna başvurduğunda batın bölgesinde büyük bir kitleyle karşılaştı. Kurt, ameliyat öncesi büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti ve kendisini hamile gibi hissettiğini söyledi. Kurt'un hastalığı, ultrason sonucu ortaya çıktı ve doktoruna olan güveniyle ameliyatını oldu. Şu an rahat olan Kurt, kilo aldığını düşünerek doktora gittiğini ve yaşadığı sıkıntıları anlattığını söyledi.

Gülfer Kurt'un başka bir hastaneden yönlendirilmesiyle yapılan testlerde büyük bir kitle olduğu fark edildi. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Mehmet Zafer Tiftik, uzun zamandır bu kadar büyük bir kitleyi çıkarmadıklarını belirtti. Kitlenin iyi huylu bir overkist olduğu düşünülüyordu ve ameliyat planlandı. Yaklaşık 7 kilo 390 gram ağırlığındaki kitlenin çıkarılması için büyük bir kesi yapıldı. Kurt, ameliyat sonrasında hızla iyileşti ve 2 gün içinde ayağa kalkabildi. Doktorlar, bu kitlenin iyi huylu olduğunu düşünüyorlar ve genç bir hastanın bu şekilde bir sorun yaşamasının ilginç olduğunu belirtiyorlar.