-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde, Yazar ve Sanat Tarihçisi Celil Sadık ile bir söyleşi düzenlendi. Bu söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Öncelen tarafından yürütülen ve Kariyer Planlama dersi kapsamında düzenlenen bir etkinlikti. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. B. Yelda Uçkan, etkinliğin açılış konuşmasında sanat tarihçilerinin kendilerini geliştirme konusunda duyarlı ve düşünceli bir akademik kadroya sahip olduklarını vurguladı. Uçkan ayrıca, sanat tarihçilerinin aldıkları eğitimlerle ve birikimleriyle farklı alanlarda üretken olabileceklerini belirtti.

Celil Sadık ise söyleşide sanat tarihi ve kariyeriyle ilgili deneyimlerini paylaştı. Kendisinin en büyük hayalinin Türkiye'de sanat tarihi bölümünü ve sanat tarihçilerini tanıtmak ve sevdirmek olduğunu dile getirdi. Bu amaçla sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandığını ve bir kitap yazarak sanat tarihine ilgi duyanlara unutulmaz bir deneyim sunmak istediğini belirtti. Celil Sadık, söyleşiye soru cevap bölümü ile son verdi.

#AnadoluÜniversitesi #EdebiyatFakültesi #SanatTarihi #CelilSadık #Söyleşi #SanatTarihçisi #KariyerPlanlama