-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 17 yaşındaki Kader Yürük'e tramvay yolunda hafif ticari araçla çarpıp ölümüne neden olan tutuklu sanık Berkay A.'ya 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. 71 Evler Mahallesi Ertaş Bulvarı'nda 29 Mart tarihinde gerçekleşen olayda, Berkay E. yürümekte olan Kader Yürük'e karşıdan karşıya geçmeye çalışırken tramvay yolunda çarpmış ve bu çarpışma sonucunda Kader Yürük hayatını kaybetmişti. Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Berkay E., cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Kader Yürük'ün yakınları ve avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mahkemeye sunulan trafik raporunda, Kader Yürük'e çarpan sürücünün Berkay E. olduğu ve aracın saatte 95,4 kilometre hızla gittiği belirtilirken, ayrıca Berkay E.'nin asli ve tam kusurlu olduğu, hayatını kaybeden genç kızın ise herhangi bir kusurunun bulunmadığı belirtildi. Tutuklu sanık Berkay E. savunmasında aracının direksiyonunu sol tarafa çevirdiğini ve tramvay yoluna girdiğini söyleyerek, olayı bilinçli bir şekilde yapmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Berkay E.'nin "Bilinçli Taksirle Ölüme Neden Olma" suçunu işlediğini belirterek, iyi hal indirimi uygulanarak 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ve tutukluluğun devamına karar verdi. Kader Yürük'ün yakınları ise verilen cezaya tepki gösterdi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kader Yürük'ün aile avukatı İsmail Doğancan Çıra, mahkeme kararına saygı duyduklarını ancak karara katılmalarının mümkün olmadığını belirtti. Çıra ayrıca, sanığın eylemini muhtemel kastla gerçekleştirdiğini iddia ederek istinaf yoluyla başvuracaklarını söyledi.

Olay 29 Mart'ta Odunpazarı ilçesinde meydana gelmişti. Berkay E. kontrolündeki hafif ticari araç, 71 Evler tramvay durağından yolun karşısına geçmeye çalışan Kader Yürük'e çarpmış ve genç kız ağır yaralanmıştı. Yaralanan Yürük, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sürücü Berkay E. ise gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

#Eskişehir #trafik #kaza #mahkeme #hapiscezası #BerkayA #KaderYürük