Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyeti Uyuşturucu ile Mücadelesini SürdürüyorAfyonkarahisar Emniyeti Uyuşturucu ile Mücadelesini Sürdürüyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, sınavlar aracılığıyla çevreci sürdürülebilirlik çalışmalarında büyük bir başarı elde ediyor. 40 yılı aşkın tecrübesiyle Anadolu Üniversitesi, her yıl sunduğu yenilikler ve uygulamalarıyla nitelikli yükseköğretim hizmetleri sunmanın gururunu yaşıyor. Açıköğretim Sistemi, öğrenme ve iletişim teknolojilerine odaklanarak, etkileşimi artırmayı ve öğrencilerin motivasyonunu yükseltmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra, çevreye zarar veren etkinlikleri azaltma, kamusal kaynakları verimli kullanma ve iklim değişikliğiyle mücadele noktasında çeşitli yenilikleri hayata geçirerek küresel bir soruna çözüm buluyor.
Açıköğretim Sistemi sınavlarında sürdürülebilirlik perspektifiyle bir dizi önlem alınıyor. Her yıl ülke içinde ve dışında gerçekleştirilen sınavlar, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik konusunda büyük bir ivme kazanıyor. Sınavlarda çevreye zarar verebilecek etkinlikler azaltılıyor veya tamamen önleniyor. Daha az kâğıt kullanımı, daha az ürün ve hizmet tüketimi gibi kurumsal süreçlerle doğal yaşamın korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlanıyor. Aynı zamanda, maliyetleri düşürmek için sınav materyalleri ve hizmetleri konusunda ekonomik süreçler gözden geçiriliyor.
Anadolu Üniversitesi'nin sürdürülebilirlik çalışmaları sayesinde rekor bir tasarruf sağlanıyor. 2021-2022 ve 2023-2024 Akademik Güz Dönemlerinde gerçekleştirilen Ara Sınavlar, yapılan çalışmaların başarılı sonuçlarını gösteriyor. Sınav oturumlarının sayısı azaltılarak ve sınav materyalleri ve hizmetlerinde tasarruf sağlanarak hem enerji hem de kâğıt tüketimi önemli ölçüde azaltıldı. Aynı zamanda, sınav poşetlerinin sayısında tasarruf sağlandı ve geleneksel üretim sistemleriyle karşılaştırıldığında daha az enerji tüketildi. Bu sayede Anadolu Üniversitesi, karbon ayak izini büyük ölçüde azaltarak yeşil bir gelecek için rekor bir tasarruf sağladı.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: "Dünyamızı korumak için eğitim alanında da pek çok sorumluluğumuz var. Hem öğrencilerimize kaliteli eğitim sunmalıyız hem de gelecek nesillerin temiz bir dünyada yaşaması için çalışmalıyız. Sıfır atık ve enerji verimliliği alanında yaptığımız çalışmaların sonuçlarını almaya başladık. Çevreye zarar veren etkinlikleri azaltarak pet bardak, yemek seti, çöp poşeti ve atık miktarını önemli ölçüde azalttık. Ayrıca binlerce fidanın dikimi ile ağaçlandırma çalışmalarına da katkı sağladık. Açıköğretim Sistemi aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz sınav organizasyonlarında çevreci ve ekonomik sürdürülebilirlik alanlarında büyük başarılar elde ettik. Bu çalışmalarla çevreye verdiğimiz zararı ve ekonomik maliyeti yarı yarıya azalttık. Dijital dönüşümü başarıyla yöneten bir üniversite olarak temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle hareket ediyoruz."
#AnadoluÜniversitesi #AçıköğretimSistemi #sürdürülebilirlik #çevrecilik #eğitim #dijitaldönüşüm