-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), Türkiye'nin yerli ve millî havacılık motorlarını tanıtmak amacıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası boyunca Eskişehir'de 400'e yakın öğrenciyi ağırladı. Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleşen etkinliklerde öğrencilere Türkiye'nin ilk millî havacılık motorlarını üretildikleri tesiste inceleme fırsatı sunuldu. Öğrenciler atölye turlarına katılarak havacılık motorlarının ve parçalarının üretim sürecini yerinde öğrendiler.
TEI Eskişehir yerleşkesinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Millî Teknoloji Seferberliği" paneli, hafta kapsamında gerçekleşen bir diğer etkinlik oldu. TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, panelde öğrencilere uçakların nasıl uçtuğunu ve havacılık motorlarının nasıl çalıştığını anlattı. Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun ve Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın da etkinliğe katılanlar arasındaydı. Paneldeki konuşmalar ve gençlere hitaben yapılan tavsiyelerle etkinlik sona erdi.