-

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeşilay Danışmanlık Merkezini (YEDAM) ziyaret ederek, Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan ve merkez çalışanlarıyla bir araya geldi. Ziyarette konuşan Başdeğirmen "Bağımlılık artık zamanımızın en zor hastalığı diyebiliriz" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan ve merkez çalışanlarıyla bir araya gelerek YEDAM'ın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başdeğirmen, "Bağımlılık artık zamanımızın en zor hastalığı diyebiliriz" dedi.

YEDAM'ın çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Başdeğirmen, merkezde yapılan el emeği eserlerini de inceledi. Merkezin sosyal hizmet uzmanlarından alınan bilgilere göre, YEDAM, danışanların riskli ortamlardan uzak durmasını sağlamak için boş zamanlarda yapılan aktiviteler ve atölye çalışmaları düzenliyor. El sanatları, spor, sağlık ve yaşam ile ebru atölyelerinde haftada 4 gün aktif atölye hizmeti verilmektedir.

"Bu merkezlerimiz ücretsiz olarak hizmet veriyor"
Isparta Yeşilay Şube Başkanı Fatih Meydan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in desteğiyle 4 yıldır Yeşilay Danışmanlık Merkezi olarak kullanılan binada hizmet verdiklerini ifade etti. Meydan, yaptıkları çalışmalarla 5 bağımlılık türünde psiko-sosyal destek verdiklerini belirterek "Sizlerin desteği ile Isparta ilimizdeki tüm bağımlılık problemi yaşayan ailelerin 115 nolu telefonlarımızdan bizlere ulaşmasını bekliyoruz. Bu merkezlerimiz ücretsiz olarak hizmet veriyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz olarak Isparta'mızın hizmetindeyiz" dedi.

"Bağımlılığa bulaştıktan sonra tedavisi çok zor"
Başkan Başdeğirmen, YEDAM'ın iyi bir ekiple, güzel çalışmalara imza attığını söyledi. Başdeğirmen, YEDAM'ın bağımlılıkla mücadelede ailelere, çocuklara ve gençlere destek olduğunu belirterek "Bağımlılığa bulaştıktan sonra tedavisi çok zor. Hem aileye zor hem de çevresindeki insanlara zor. Bizler de belediye olarak bağımlılıkla mücadele konusunda sizlerin yanınızdayız" dedi. Başdeğirmen, toplumun daha sağlıklı ve mutlu olabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

#Isparta #Yeşilay #Bağımlılık #SosyalHizmet #Belediye #Hizmet #İyilik #Mücadele #BağımlılıktanKurtulma #Sağlık #Mutluluk #Toplum