-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir Sanayi Odası'nın katkılarıyla, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında özel bir konser düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Senfoni Orkestrası, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen '100. Yıl Özel Konseri'nde sahne aldı.

Konsere ünlü şef ve besteci Ender Sakpınar'ın yönetiminde, Cumhuriyetin ilan edilmesi öncesindeki süreç ve Anadolu'da yaşanan olaylar müzikal olarak yorumlandı. Konser büyük ilgi gördü ve ESO üyeleri ile aileleri yoğun bir şekilde katılım gösterdi.

Konser sonrasında bir konuşma yapan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, orkestrayı tebrik ederek şunları söyledi: "Büyük ihtimalle bu akşam, burada, 4 kuşak bir aradayız. Cumhuriyetin ilanından sonra, milli mücadeleyi üreterek, çalışarak, alın teriyle devam ettiren bir kuşak ve onların evlatları, bizler, Cumhuriyet ile devraldığımız ülkemizi ve şehrimizi seven, üretmekten asla vazgeçmeyen, sanayici vatansever insanlarız. Ülkemizi ve şehrimizi geleceğe taşımak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için en büyük sermayemiz Cumhuriyetimizdir."

Eskişehir Sanayi Odası'nın bu yıl 55. kuruluş yıl dönümü olduğunu belirten Kesikbaş, Yönetim Kurulu olarak, kuruluşlarından bu yana emek verenlere teşekkür etti. Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve kurtuluş mücadelesi veren şehitleri minnetle andığını belirten Kesikbaş, konserde desteklerini esirgemeyen Yılmaz Büyükerşen ve tüm AKM çalışanlarına, sanatçılara teşekkür etti.

Konser sonrası konuşan Orkestra Şefi Ender Sakpınar ise kurumlar arası işbirliği ve iletişimin önemine vurgu yaptı. Sakpınar, "Senfoni Orkestramız ve ESO'nun değerli yöneticileri ile yaptığımız işbirliği sonucu bugün güzel bir konsere birlikte imza attık. Bu, kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği oldu. Sizlerin bize katıldığı ve dinlediği için teşekkür ederim" dedi.

#Eskişehir #Cumhuriyet100Yıl #KonsereÖzel #Sanat #Müzik