-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi, 750.Vuslat Yıldönümünde Kütahya'da anıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından Ahmet Yakupoğlu Müzesinde gerçekleştirilen programa, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile akademisyenler, öğrenciler ve Kütahyalı vatandaşların yanı sıra Özbekistan'dan gelen misafirler katıldı.
Program, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın konuşmasıyla başladı. Dumlupınar Üniversitesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından Mevlana Celaleddin Rumi'nin eseri "Acemaşiran Ayin-i Şerifi" gerçekleştirildi. Programın sonunda ise Kuran'ı Kerim okunarak anma gecesi son buldu.
Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Anadolu topraklarının İslamlaşması ve Türkleşmesi için büyük gayret gösteren kişilerden biri olduğunu belirtti. Mevlana Celaleddin Rumi olmasaydı, Anadolu Türklüğü bugün bu topraklarda rehbersiz kalırdı. Bu noktada, bazı yorumcuların ne dediği önemli değil.
Kızıltoprak, Mevlana'nın mesajlarını sadece Türklere değil, bütün milletlere verdiğini vurguladı. Mevlana Celaleddin Rumi sayesinde Moğollar, Anadolu'ya eşkiyalık yapmak için gelmelerine rağmen İslam'ı kabul ettiler. Bu da Mevlana'nın etkisinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.
Anma programının sonunda DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, Dr. Öğretim Üyesi Ali İhsan Çanakoğlu'na hediye takdim etti.
#Mevlana #Kütahya #DumlupınarÜniversitesi #SüleymanKızıltoprak #TürkMusikisi #AnmaProgramı #Özbekistan