-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Model Fabrika Tanıtımı ve Öğren-Dönüş Programı kapsamında yalın dönüşüm uygulamalarını ESO üyelerine tanıttı.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Eskişehir Model Fabrika ile birlikte yalın üretim tekniklerini kullanarak iş süreçlerimizi daha verimli hale getirmeyi, kaynakları etkin bir şekilde yöneterek israfı en aza indirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, firmalarımızın rekabet gücünü artırmak ve üretim maliyetlerini minimize etmek" dedi. Kesikbaş, Eskişehir Model Fabrika'nın işleyiş felsefesini katılımcılara aktararak, sanayiye ve üyelere hayırlı olmasını diledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yılmaz da konuşmasında, Eskişehir Model Fabrika'nın kurulum çalışmalarının tamamlandığını ve hizmetlerinin ESO üyelerine sunulmaya başlandığını duyurdu. Model Fabrika'da, teknik danışmanlık, mentorluk ve pilot öğren-dönüş programlarının sunulduğunu belirten Yılmaz, hedeflerinin nitelikli iş gücü ile daha fazla firmaya ulaşmak olduğunu ifade etti. Yılmaz, KOSGEB ile birlikte KOBİ'lere destek programı geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda, Ankara Model Fabrika Direktörü Ufuk Kaya ve Eskişehir Model Fabrika Direktörü Sema Şahin tarafından, Öğren-Dönüş programına katılan başarılı firmaların örnek çalışmaları ve elde ettikleri somut kazanımlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Sunumların ardından katılımcıların soruları yanıtlandı.

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Meclis Başkanı Süha Özbay, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Taha Güven, KOSGEB İl Müdürü Tarık Yılmaz'ın da katıldığı toplantıya çok sayıda sanayici ve iş adamı da iştirak etti.

#Eskişehir #Sanayi #ModelFabrika #Verimlilik #YalınDönüşüm