-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı'nın kapanış töreni ve açılış sergisiyle sona erdi. Resim Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinlik, 6 gün boyunca 24 sanatçının katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, Aizanoi Antik Kenti gibi tarihi alanlarda gözlem yapma, alan gezilerine katılma, gruplar halinde sanat çalışmaları ve atölye çalışmalarına katılma fırsatı buldular. Etkinlik kapsamında ayrıca sanatsal söyleşiler düzenlendi ve farklı teknikler, yöntemler ve süreçler deneyimlendi.

Kapanış töreni Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde gerçekleştirildi ve sergi açılışı Frigya Sergi Salonu'nda yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dekan Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç, sanatçılar, akademisyenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selda Mant Menay, etkinliğe katılan tüm akademisyenlere ve sanatçılara teşekkür ederek çalıştayın verimli geçtiğini belirtti. Dekan Prof. Dr. Levent Mercin ise konuşmasında, bu çalıştayın uzun süredir gerçekleşemeyen bir etkinlik olduğunu ve pandemi ve deprem gibi felaketlerin çalıştayın planlanmasını engellediğini söyledi. Ancak Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın desteğiyle bu projeyi gerçekleştirebildiklerini ifade etti. Mercin, Kütahya'nın bir sanat ve sanatçı şehri olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, bu çalışmayı destekleyenlere teşekkür ederek katılımcıların Türk medeniyetinin hangi aşamada olduğunu gözler önüne serdiklerini belirtti. Kızıltoprak, her bir toprağın şehitlerin kanıyla kutsallaştığı topraklarda olduklarını ve bu topraklarda Türk tarihinin en önemli zaferlerinin kazanıldığını ifade etti. Üniversite olarak yaptıkları her faaliyetin cumhuriyetlerine, şehitlerine layık olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.