-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Tepebaşı Belediyesi, 'Üretimin Gücü Kadınların Gücü' adlı söyleşi etkinliğini düzenledi. Etkinlikte konuşmacı olarak Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi Kurucu Başkanı Hayriye Kuşçu yer aldı. Kuşçu, kadınların birlikte hareket ederek el emeklerini kazanca çevirebileceği vurgusunu yaptı.
Tepebaşı Belediyesi, vatandaşlara yönelik bilgilendirici etkinliklerine devam ediyor. Bu çerçevede Tepebaşı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile Kültür İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle 'Üretimin Gücü Kadınların Gücü' adlı bir söyleşi düzenlendi. Söyleşi, Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi Kurucu Başkanı Hayriye Kuşçu, söyleşiye katılan üretici kadınlar arasında konuşmacı olarak yer aldı. Kuşçu, "Türkiye'de ilk defa bir kadın kooperatifini şubeleştirdik. Birlik oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Bizim en büyük sıkıntımız bir birlik olamıyoruz. O birliği sağlarsak eğer her üreticinin elinde ürettiği şeyi satarız. Eskişehir'de yapmak istediğimiz şey de her kooperatif aynı şeyi üretiyor. Aynı şeyi ürettiğimiz için hepsini aynı anda satamıyoruz. Diyorum ki birimiz paketleyelim, birimiz etiketleyelim, bir ağ oluşturalım, birbirimize destek olalım. Eskişehir'de böyle bir ağ oluşturmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Kuşçu ayrıca kendi başarı hikayesini anlatarak, kadınlara tavsiyelerde bulundu. Kooperatifçilik, pazarlama ve e-ticarette dikkat edilmesi gereken unsurları anlatan Kuşçu, kadınların birlikte hareket ederek el emeklerini kazanca çevirebileceği vurgusunu yaptı.
Söyleşi, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
#TepebaşıBelediyesi #KadınGücü #Üretim #Kooperatifçilik #Eskişehir