-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Şehitlerimiz, Filistin ve Biz' konulu konferansa konuşmacı olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Pişgin katıldı. Konferans, Kütahya İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Prof. Dr. Yasin Pişgin, konuşmasında Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen 12 Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Ayrıca Gazze'de yaşanan insanlık dramının da altını çizdi. Gazze'de 20 bin kişinin en ağır savaş suçlarıyla katledildiğini belirten Pişgin, İsrail'in acımasızca sivil halka saldırarak çocukları ve kadınları hedef aldığına dikkat çekti.
Pişgin, İslam'da savaşmanın ve öldürmenin bir usulü olduğunu vurgulayarak, Peygamber Efendimiz'in "Kadına, çocuğa, yaşlıya ve din adamına dalaşanın, sataşanın cihadı yoktur" şeklindeki sözlerini hatırlattı. İsrail'in ise kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivil halka vahşeti yaşattığını belirtti. Pişgin, şu anda İsrail'i yönetenlerin geçmişte peygamberlerini katlettiğini ve aynı azgınlığa devam ettiklerini ifade etti.
Konferans sonunda Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Prof. Dr. Yasin Pişgin ve katılımcılara teşekkür etti.