-

Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Eskişehir'de bulunan Yunus Emre Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Tüp Bebek Merkezi'nin (ÜYTE) kuruluşunun 5'inci yılı nedeniyle etkinlik düzenlendi. Hastane konferans salonunda yapılan etkinliğe Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Tüp Bebek Uzmanı Dr. Teoman Haluk Minsin, sağlık çalışanları ve tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olan aileler katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte günün anlama ve önemine dair konuşmalar İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Tüp Bebek Uzmanı Dr. Teoman Haluk Minsin ve diğer konuşmacılar tarafından yapıldı.
Tüp Bebek Merkezi'nin 5'inci yılını kutlayan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, konuşmasında merkezi umudun doğduğu yer olarak nitelendirdi. Çocukların bir çeşit yenilenme, ümit ve müjde olduğunu ifade eden Bildirici, tüp bebek merkezlerinin de evli çiftlere büyük katkı sağladığını vurguladı. Tüp Bebek Merkezi çalışanlarının özverili çalışmalarını takdir ettiklerini belirten Bildirici, merkezin 5 yıllık süre içinde 38 bin 222 muayene gerçekleştirdiğini ve her bir muayenenin özel bir hikayesi olduğunu dile getirdi.
Etkinlikte ayrıca Tüp Bebek Uzmanı ve Ünite Sorumlusu Dr. Teoman Haluk Minsin, merkezin başarıyla devam eden 5 yıllık yolculuğunu kutladı. Minsin, son yıllarda merkeze başvuran hastalar arasında 40 yaş ve üzeri çiftlerin sayısının arttığını ve merkezin 30-40 yaş aralığındaki çiftlere yardımcı olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Merkezin tanıtım videosu izlendi ve protokol üyeleri, sağlık çalışanları ve tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olan aileler hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, pasta kesiminin ardından sona erdi.