-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)'nün en büyük paydaşı olduğu Kütahya Tasarım Teknokent, Türkiye'nin ilk bölgesel teknoloji geliştirme birlikteliği olan Ege Bölgesi Teknoparkları Protokolü'ne katıldı. Bu birlikteliğin paydaşlarından biri olan Kütahya Tasarım Teknokent, Balıkesir'de düzenlenen 12. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bu protokole imza attı. Toplantıya Kütahya Tasarım Teknokent'i Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz temsil etti. Bu protokolle birlikte Kütahya Tasarım Teknokent, Türkiye'nin ilk bölgesel teknoloji geliştirme birlikteliğinin bir paydaşı haline geldi.

Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, imzalanan protokol hakkında teknoloji alanında bölgesel iş birliğine önem verdiklerini belirterek, "Zaman teknoloji üretme, hayatı dijitalleştirme zamanı. Bilgi çağında katma değerli teknolojilerle hem Kütahya'nın hem de ülkemizin kalkınmasına destek olma gayretimiz bu tür paydaşlıklarla daha da artarak devam edecek" dedi. Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise bu iş birliği protokolü ile Ege Bölgesi teknoparkları arasında fiili bir kümelenme oluşacağına inandığını ve birçok ulusal ve uluslararası projelere imza atılacağını ifade etti.