-

Gözden kaçırmayın

Eskişehirspor, İnegöl Kafkas SK'yı Hazırlık Maçında YendiEskişehirspor, İnegöl Kafkas SK'yı Hazırlık Maçında Yendi

Afyonkarahisar, düzenlenen "Filistin Temalı Uluslararası Kültür Buluşmaları" etkinliği ile Filistin'in kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçladı. Program, Pençe Kilit Harekatı'nda şehit düşen 12 askerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğiyle düzenlenen buluşmalar, 27 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti.

AFSÜ ve AKÜ Genç Ofis'in ev sahipliği yaptığı etkinlikler, üniversitelerin konferans salonlarında gerçekleştirildi. Bu etkinlikler kapsamında, Filistin'in tarih ve kültürü hakkında bilgi veren bir panel düzenlendi. Panelde, Gazze pilavı ikram edildi ve konuşmaların ardından öğrenciler arasında bir kahoot yarışması düzenlendi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, panelde yaptığı konuşmada Filistin'in kadim bir medeniyete sahip bir ülke olduğunu ve bu etkinlikler sayesinde kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.

Kasapoğlu, Filistin'in işgal ve saldırılar altındaki durumunu da anlattı ve bu saldırıların sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın yerinden edildiğini vurguladı. Kasapoğlu, bu durumun uluslararası hukukun kesin bir ihlali olduğunu ifade etti.

Panel, Filistin'in maruz kaldığı saldırıların son bulması ve bağımsızlığının sağlanması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yaparak sona erdi. #Filistin #KültürBuluşmaları #Afyonkarahisar #Haber