-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik GerçekleştiAfyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik Gerçekleşti

Türk turizm sektörü, yeni yıl tatilinin hafta sonuna denk gelmesinden büyük bir fayda sağlıyor. Özellikle Sivrihisar, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tatilcilerin gözdesi haline gelmeye devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Eskişehir'in ilk dünya mirası unvanına sahip Sivrihisar Ulu Cami, turistlerin akınına uğrayan önemli mekanlardan biri olarak öne çıkıyor. Cami, aynı anda 2 bin 500 kişiye kadar ibadet edilebilecek kapasite ile en büyük hipostil cami olma özelliğiyle büyük ilgi görüyor.
Sivrihisar ayrıca Türkiye'nin ilk uygulamalı kilim müzesine de ev sahipliği yapıyor. Bu müze, kadınların geleneksel kilim dokuma tekniklerini öğrenmelerine ve bu değerli sanatın gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlıyor.
Sivrihisar'ın tarihi saat kulesi ve seyir terası, turistlere ilçeyi 360 derece panoramik bir şekilde görebilme fırsatı sunuyor. Bu güzel manzara eşliğinde ziyaretçiler, bölgenin geçmişine bir yolculuk yapıyorlar. Ayrıca, tarihi sokaklar, ziyaretçileri geçmişin izlerini günümüze taşıyan bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Sivrihisar'ın sokaklarında dolanmak, tarihi dokuyu hissetmek ve kültürel mirası keşfetmek isteyenler için unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.