-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy öncülüğünde başlatılan bir eğitim projesi ile Eskişehir'de yaşayan 337 bin kadının bilinçlendirilmesi hedefleniyor. 2023 yılında başlatılan Eskişehir Kadın Sağlığı Eğitim Projesi, ilçe ilçe gezilerek kadınları meme kanseri, diğer hastalıklar ve kadına yönelik şiddet gibi konularda bilgilendirmeyi amaçlıyor. Projenin Merkez ve ilçelerdeki çalışmaları büyük ilgi gördü ve olumlu geri dönüşler alındı. Eskişehirli kadınlar, bu tür projelerin devam etmesini istiyor.

Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, 2023 yılında Eskişehir'de başlatılan projenin daha önce 6 ilde de gerçekleştirildiğini söyledi. Projede meme kanseri ve diğer hastalıklarla ilgili bilgilerin yanı sıra kadına yönelik şiddet konularında da bilgilendirmeler yapılıyor. Aksoy, projenin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu ve bir kadına bile dokunabiliyorlarsa amacına ulaşmış olduklarını düşündüğünü belirtti. Proje, 337 bin kadına ulaşana kadar devam edecek.

Eğitim programlarının farkındalığı artırmada etkili olduğunu belirten Halk Eğitim Kursiyeri Ayşegül Demirderen, özellikle ilçelere yapılan çalışmaların önemli olduğunu vurguladı. Demirderen, projenin kurucularına teşekkür ederek ilçedeki sağlık personellerinin ve ev ziyaretlerinde bilgilendirme yapanların sayesinde yol kat edildiğini söyledi.

Eskişehir'de yaşayan ve programlardan memnun kalan Sarıcakaya esnaflarından Hacer Dikiciyüksel, küçük ilçelerde bile bu tür programların önemli olduğunu belirtti ve gençlerin bilinçlendirme konusunda büyük rol oynadığını söyledi. Dikiciyüksel, erken teşhisin önemine de dikkat çekerek programların devamını beklediğini belirtti.

Programa katılan İsmihan Suna ise daha çok bu tür programların yapılmasını ve herkesin bilinçlenmesini istediğini ifade etti.