-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik'te geçtiğimiz Haziran ayında gazeteci Cafer Elmas'ı vuran Ahmet Yasir B., 6 buçuk ay sonra tahliye edildi. Olay, Beşiktaş Mahallesi Şehit Mesut Bilir Caddesi Lider Sitesi önünde meydana gelmişti. İddiaya göre, Cafer Elmas, evine geldiğinde aracını park ederken Ahmet Yasir B. elinde silahla ona doğru ilerledi. Elmas, silahın üzerine doğrultulduğunu görünce hemen silaha sarıldı. Ancak Ahmet Yasir B. kasıklarına ateş etti. Aracından çıkan Elmas ile Ahmet Yasir B. arasında boğuşma yaşandı. Ahmet Yasir B. kaçarken bir el daha ateş etti. Fakat bu mermi Elmas'a isabet etmedi. Ahmet Yasir B., olay yerinden kaçtıktan kısa bir süre sonra ise yakalandı. Ahmet Yasir B., adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 ay süren tutukluluk süresinin ardından Ahmet Yasir B., Bolu Gerede L Tipi Kapalı Açık Cezaevi'nden tahliye edildi.

Bu süreçte Cafer Elmas 9 kez ameliyat oldu. Elmas, 7 kez elinden ve 2 kez kasık bölgesinden olmak üzere toplamda 9 ameliyat geçirdi. Elmas'ın elinde büyük bir hasar meydana geldi ve parmakları dondu. Tedavi süreci devam ederken, Elmas elinden 6. ve 7. ameliyatını geçtiğimiz günlerde oldu. Bu kez ise sağ kasığından kemik alınarak eline kemik nakli yapıldı.

Cafer Elmas, bu karar sonrası büyük bir üzüntü yaşadığını belirterek, "Tedavim halen devam ederken, kemiklerimin henüz kaynaması beklemeden tahliye haberi gelmesi vicdanımızı yaraladı. Savcılık tarafından henüz ifadem alınmadı ve iddianame hazırlanmadı. Kasten adam öldürmeye teşebbüs eden saldırganın, cezaevinde geçirdiği süre göz önünde bulundurularak 6 ay sonra tahliye edilmesi mağduriyetime sebep oldu. Saldırganın, insan hayatına isteyerek kast etmesi ve pişmanlık duymaması düşündürücü. Bu kadar kısa sürede tahliye edilmesi, 'insan hayatı bu kadar ucuz mu?' sorusunu akıllara getirdi" dedi.

Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporda Elmas'ın yaşamını tehlikeye sokan bir duruma maruz kaldığı ve basit bir müdahaleyle giderilemeyecek şekilde yaralandığı belirtildi. Elmas'ın sol elinde 2-3-4. parmak MKF'de ve 5. parmak proksimal falanksta açık kırıklar olduğu ifade edildi. Ayrıca, şahsın hayat fonksiyonları üzerinde etkisi olan kırıkların ağır derecede olduğu vurgulandı.

#Bilecik #CaferElmas #AhmetYasirB #Gazeteci #Tahliye