-

Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak için protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt yaptı. Ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven günün anlam ve önemini içeren konuşmalar gerçekleştirdi.

Son olarak söz alan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Gazeteciliğin önemi ile ilgili konuşurken her zaman dile getirdiğim bir olayı sizlerle paylaşmak isterim. 1938 yılında Orson Welles'in yönettiği bir radyo tiyatrosu yayını büyük bir kara mizah örneği olarak tarihe geçti. Radyoda Dünyalar Savaşı tiyatrosu anlatılırken, bir anda kesinti yapılıyor ve 'Marslılar Dünya'yı işgale başladı!' şeklinde bir anons geçiliyor. Bu anonsu duyan Amerikalılar, New York'u ve New Jersy'i uzaylıların işgal ettiği düşüncesiyle birbirlerine katıyorlar. Bir süre sonra gerçeğin ortaya çıkmasıyla maddi ve manevi kayıplar yaşanıyor. Bu olayda radyonun ne kadar etkili ve inandırıcı olduğunu göstermiş oluyoruz. Bu gerçek hikâyeyi çok etkileyici ve anlamlı buluyorum. Medyanın etkisini ve insanların düşüncelerine etkisini anlatmak açısından önemli bir örnek." dedi.

Vali Yiğitbaşı, günümüzde birçok medya aracının olduğunu belirtti ve teknolojinin gelişmesine rağmen hakikati arayıp bulan gazetecilere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Tüm basın mensuplarının yaptığı işi önemsediğini dile getiren Vali Yiğitbaşı, "Gazetecilik gerçekten kıymetli bir iştir. Günümüzde gerçek ötesi bir çağda yaşıyoruz. Gerçeklerin ne kadarının teyit edilmiş bilgi olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Bu nedenle titizlikle hakikati arayan, gerçeği teyit eden ve farklı görüşlere yer veren gazetecilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Vali Yiğitbaşı'nın konuşmasının ardından gazetecilere yönelik seminer düzenlendi. Seminerde, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Başdanışman Mehmet Akarca "Türk Basın Tarihi", Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren "Yeni Basın Kanunu" ve Doç. Dr. Emre Vadi Balcı da "Yeni Medya" konularında sunum yaptı.