-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen bir Erasmus+ Akreditasyon Projesi'ne sahiptir. Bu proje kapsamında, okulumuz Aral Teknik Koleji üç takımıyla Türkiye'yi ve ilimizi temsil etmek üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası STEAM Azerbaycan Festivali'ne katıldı.

Festivalde, Azerbaycan, Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Slovakya, Türkmenistan, İngiltere ve Özbekistan gibi birçok ülkeden bin beş yüz yerli ve yabancı yarışmacı yer aldı. Festivalde on beş farklı kategoride yarışmalar yapıldı ve yirmi altı uluslararası hakem tarafından yönetildi.

Okulumuzun takımları üç kategoride de büyük başarı elde etti. FLYTECH (Dron Yarışması), DEEP DİVE (Sualtı Yarışması) ve BOAT RACİNG (Tekne Yarışması) kategorilerinde okulumuz üçüncülük derecelerini kazandı. Bu büyük başarıyı elde eden öğrencilerimiz, İl Müdürümüz Miraç Sünnetci, Aral Koleji idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından tebrik edildi.

Ayrıca, öğrencilerimiz bu başarılarının ardından Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Keklik'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Bakanlığımız tarafından yürütülen "Akif'in Sözü Cumhuriyetin 100"ü etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy'un "Aral'ın Sesi Asımın Nesli" adlı dergisi Vali Yardımcımıza sunuldu. Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Keklik, öğrencilerimizin bu büyük başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve velilere teşekkür etti ve öğrencilere başarılar diledi.

#Afyonkarahisar #ErasmusPlus #STEAMAzerbaycanFestivali #Azerbaycan #Bakü #uluslararasıyarışma #okulbaşarısı #öğrencilerimiz #TEK #dronyarışması #sualtıyarışması #tekneyarışması #MehmetAkifErsou #AsımınNesli