-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Eskişehir ve çevresinde yaşanan yoğun kar yağışı, kartpostallık manzaraların ortaya çıkmasını sağladı. Bu güzel görüntüler, aynı zamanda barajlardaki su seviyelerinin artmasına da katkı sağladığı için vatandaşlar mutlu oldu. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı ve sabaha kadar etkisini sürdürdü. Kentin büyük bir bölümü beyaza büründü ve kar yağışı gün içinde ara ara devam etti. Özellikle İnönü ilçesi yakınlarındaki ormanlık alan, Sofça Mahallesi'ndeki camisiz minare ve Porsuk Barajı'ndaki kar manzaraları görenleri kendine hayran bıraktı. Vatandaşlar, kar yağışının barajlardaki doluluk oranını artıracağından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Sofça Mahalle Muhtarı Ali Ekber Yiğit, kar yağışı ve oluşan manzara hakkında, "Bu yıl yağışlar sevindirici oldu, gerçekten yüz güldürdü. Yağmur, ektiğimiz ekinlerin üstüne yağınca güzel olmuştu, kar ise biraz dağ üzerinde yatarsa baraj için çok faydası olur. İyi oldu diyerek iyimser düşünüyoruz. Burası Porsuk Barajı, kuraklık döneminde suyun minarenin üst tarafına kadar yükseldiği dönemler var. Şu an insanlardan kaynaklı olan, barajın üzerine yapılan 1-2 kollu baraj sebebiyle olan ve en önemlisi hava şartlarından dolayı azlık var. Bu yağan ve kalan karlar, eridiğinde burayı besleyecek. Bu karın yağması iyi şeyler olacağını gösteriyor, iyimseriz" dedi.

Sofça Mahallesi'nde yaşayan Satılmış Akalın ise, kar yağışı sonrası barajdaki su seviyesinin yükseldiğine değinirken, "30 yıldır burası böyle. Buraya düğün fotoğrafçıları çok geliyor. Manzara çok güzel, buraya karşı çay içiyoruz, şurada ekmek yapıyoruz, yemek de yeriz burada yine. Minareyi bilerek yıkmadık, camiyi yukarı aldık. Minare sembol gibi kaldı. Su geçtiğimiz yıllarda minarenin üzerindeki yeşil kapıya kadar çıkmıştı. İçerisindeki merdivenlerden yukarı kadar çıkılabiliyor. Yağmur bu sene çok güzel yağdı, ardından da kar. Mesela su uzun zamandır bu kadar yukarıya çıkmamıştı, barajdaki seviye yükselmeye başladı. Günde bir adım kadar su yükseliyor. Kar yağışı sonrası bolluk oluşacak diye düşünüyorum. Daha da yağar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.