-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de dışarda çalışmak zorunda olan simitçi esnafı, soğuk hava ve yağışlarla birlikte zor şartlarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Kemal Yılmaz isimli simitçi, günlük işlerini yaparken ısınma problemi yaşadıklarını belirtiyor. Tüp ile ısınmaya çalıştıklarını ve ara sıra simit aldıkları fırından gelen teneke içerisindeki közü kullandıklarını ifade ediyor.

Yılmaz ayrıca, kapalı bir alan isteklerini dile getirerek, ekmek büfesi gibi bir tezgahın kendilerine verilmesini talep ediyor. İsyan eden Yılmaz, "Isınma sorunumuz devam ediyor. Hava şartlarından dolayı yazın ayrı, kışın ayrı sıkıntılar çekiyoruz. Kapalı bir alanda olmalıyız. Eğer ekmek büfeleri gibi kapalı bir alanda olursak, kendi imkanlarımızla ısınmayı sağlayabiliriz. Buna benzer bir çözüm bulunursa memnun oluruz" diye konuşuyor.

Diğer bir simitçi Nihat Baştürk ise, her türlü hava koşulunda simit arabasının başında çalıştıklarını söylüyor. İsyan eden Baştürk, şuanda ısınma sorunu yaşadıklarını ve yazın ayrı, kışın ayrı sıkıntılar çektiklerini belirtiyor. Sokakta çalışmanın zorluğuna dikkat çeken Baştürk, simit fırınlarından gönderilen kor közler ve piknik tüpü ile ısınmaya çalıştıklarını dile getiriyor. Soğuk hava nedeniyle sürekli hastalandıklarını söyleyen Baştürk, "Isınma sorunu başlı başına bir problem bizim için. Korla ısınmaya çalışıyoruz. Ancak kor her zaman gelmiyor. Bize kapalı alan ya da soba kullanma imkanı sunulmasını talep ediyoruz" diye konuşuyor.