-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 5. Bölge Müdürlü ve Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. Bu protokol kapsamında AKÜ öğrencileri, "Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS 2024)" etkinliğine katıldı. Etkinlik, Eber Gölü, Karamık ve Karakuyu Sazlıklarında gerçekleştirildi.
Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, etkinlik hakkında bilgi verdi. "Kış Ortası Kuş Sayımı" etkinliğinin Uluslararası Su Kuşu Sayımlarının (USS) bir parçası olduğunu belirten Erişmiş, etkinliğin Uluslararası Sulakalan Kurumu'nun (Wetlands International) organize ettiği bir sayım olduğunu açıkladı. Bu sayımın amacının, su kuşu popülasyonlarının eğilimlerini belirlemek olduğunu söyledi. Ayrıca, türlerin kış aylarındaki dağılımını belirleyerek korunması gereken alanların tespit edilmesine yardımcı olduğunu ifade etti.
Erişmiş, her yıl KOSK sayımlarının su kuşlarının mevsimsel göç hareketinin en az olduğu 15 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında yapıldığını belirtti. Türkiye'deki sayımlar ise DKMP Bölge Müdürlükleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokoller kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bu yıl DKMP Bölge Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde Eber Gölü, Karamık ve Karakuyu Sazlıklarında kuş sayımlarının gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca, öğrencilere kuşların kış ortasında sayılmasının neden önemli olduğu, sulak alanların önemi ve kuraklığın etkileri gibi konularda bilgi verildiği ve öğrencilerin kuşları gözlemleme imkanına sahip oldukları da paylaşıldı.
#AfyonKocatepeÜniversitesi #DoğaKoruma #KuşSayımı #SuKuşları #SulakAlanlar