Yağcı, seçilmesi halinde Suriyeli, Afgan gibi kaçaklara kiralanan konut ve işyerlerinin belediye hizmetlerinden yoksun bırakacağını ve kentsel dönüşüm yapacağını duyurdu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik GerçekleştiAfyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik Gerçekleşti

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, göçmenlere yönelik sert sözler sarf etti.

 Yağcı, seçilmesi halinde Suriyeli, Afgan gibi kaçaklara kiralanan konut ve işyerlerinin belediye hizmetlerinden yoksun bırakacağını ve kentsel dönüşüm yapacağını duyurdu.

Yağcı, Afyonkarahisar'da yaşayan göçmenlerin şehrin güvenliği, huzuru ve kültürü için tehdit oluşturduğunu savundu. Yağcı, "Yabancıların şehrimizin bir köşesinde yoğunlaşmasıyla mücadele edeceğiz. Yabancıların getto mahalleler kurmasına izin vermeyeceğiz. Göreve gelir gelmez tüm sığınmacı mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak. Bu mahalleleri yıkıp yerine modern konutlar inşa edeceğiz. Bu konutlarda sadece Türk vatandaşları oturabilecek." dedi.

Yağcı'nın bu açıklaması, göçmen hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı. Göçmen Hakları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, Yağcı'nın sözlerinin ırkçı, ayrımcı ve insan haklarına aykırı olduğunu belirtti. Aksoy, "Yağcı, göçmenleri suçlu göstererek oy avcılığı yapıyor. Göçmenlerin yaşadığı mahalleleri yıkarak onları daha da mağdur etmek istiyor. Bu, hem hukuka hem de vicdana aykırı bir tutum. Yağcı, göçmenlere karşı değil, onlarla birlikte yaşamayı öğrenmeli." diye konuştu.

Yağcı'nın göçmen politikası, seçim kampanyasının en tartışmalı konusu oldu. Yağcı'nın bu sözleri, Afyonkarahisar'da yaşayan göçmenleri ve onlara destek verenleri kızdırırken, milliyetçi kesimi memnun etti. Yağcı'nın seçim sonucuna nasıl bir etki yapacağı ise merak konusu.