Afyonda Siyasi Düğüm: İYİ Parti'nin Sessizliği Tartışma Yarattı

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Afyonda siyasi arenada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. AK Parti'den kaybeden belediye başkanı Hüseyin Ceylan Ululuçay, İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki tutumuna dair eleştirilerini dile getirdi. Ululuçay, İYİ Parti'nin geçmişte elde ettiği önemli oy oranına rağmen, son dönemde yaşanan işçi kıyımları ve sürgünler karşısında sessiz kalmasını sorguladı. İYİ Parti'nin resmi bir parti olmasına karşın, gayriresmi olarak oylarını CHP'ye teslim ettiği iddiasında bulundu. Ululuçay, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti adayı olan Alper Yağcı'ya yapılanların haksızlık olduğunu ve yeterince destek görmediğini belirtti. Bu açıklamalar, Afyon'da siyasi gündemi hareketlendirirken, İYİ Parti'nin bu iddialara nasıl yanıt vereceği merak konusu oldu.

Hüseyin Ceylan Uluçay'ın Açıklama metni:

İyi Parti Afyonda Dükkanı mı kapattı?
Her konuyu gündeme getiren en ayrıntısına kadar her türlü detaya girerek yüksek sesle konuşan İYİ Parti’nin İl Başkanı ve milletvekiline buradan bir çift sözümüz olacak; 11 ay önce yapılan seçimlerde önemli bir oy oranına sahip olan İYİ Parti bu seçimlerde binasına kilit mi vurdu da bunca işçi kıyımına ve sürgüne sesi çıkmıyor? İYİ Parti resmiyette bir parti ama gayriresmi olarak yerel seçimlerde olduğu gibi oylarıyla birlikte CHP’ye mi kendisini teslim etti?
Bu yapılanların 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı adayınız olan, kendisinin milliyetçi duruşundan en küçük şüphemin olmadığı Alper Yağcı beye karşı haksızlık olduğunu ve sahip çıkılmadığını düşünüyorum. Dilerim yolu açık olur.

#AfyondaSiyasiGelişmeler #İYİPartiSessizliği #HüseyinCeylanUluluçay #AlperYağcı #YerelSeçimlerdeHaksızlık