-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çevre koruma faaliyetleri kapsamında, Çevre Kanunu'na göre 2024 yılında uygulanacak idari para cezaları güncellendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayımladığı tebliğ ile Gürültü ve Hafriyat işlemleri için ceza miktarlarında düzenlemeye gidildi.

Bu düzenlemeyle, gerekli raporlamaları yapmayan kişi veya kuruluşlara 116.060 Türk Lirası miktarında idari para cezası uygulanacak. Gürültü ve titreşim kaynağı olan konutlar için 7.667 TL, ulaşım araçları için 23.155 TL, işletmeler ve atölyeler için 77.372 TL, büyük ölçekli yapılardan kaynaklanan gürültüler için ise 232.264 TL ceza öngörüldü.

Ayrıca, Atık Taşıma ve Kabul Belgesi'siz çalışanlar ile hafriyat atığını taşıma izni olmaksızın nakleden kurumlar ve kaçak döküm yapanlara 433.018 TL ile 1.732.078 TL arasında değişen tutarlarda ceza kesilecek.

Çevre Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, tekrar eden ihlallerde cezalar ilk tekrarda bir kat, ikinci ve daha fazla tekrarlarda ise iki kat artırılarak uygulanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğini önleme ve sürdürülebilir bir çevre yaratma hedefiyle vatandaşları çevre konusunda daha bilinçli ve duyarlı olmaya çağırıyor. Bursa’nın geleceği ve çevresel sürdürülebilirlik adına bu tür yaptırımların caydırıcı bir etkisi olması bekleniyor. Şehrin çevresine zarar vermeden yaşamak, temiz bir Bursa oluşturmak için herkesin sorumluluk taşıdığı vurgulanıyor.