199 işletme incelendi. Yapılan bu titiz incelemeler sonucunda, 12 farklı işletmede 44 üründe usulsüzlük tespit edildi ve toplamda 95.568 TL tutarında idari para cezası kesildi.

Gözden kaçırmayın

Ünlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştuÜnlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştu

 

Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilen denetimlerde, toplam 199 işletme incelendi. Yapılan bu titiz incelemeler sonucunda, 12 farklı işletmede 44 üründe usulsüzlük tespit edildi ve toplamda 95.568 TL tutarında idari para cezası kesildi. Bu denetimler, Ticaret Bakanlığı'nın 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 54. maddesi gereğince hazırlanan ve yılbaşında yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmeliği değişikliklerine dayanıyor. Yeni düzenlemeye göre, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin, fiyat tarifelerini ve listelerini, tüketicilerin kolaylıkla görebileceği ve okuyabileceği şekilde, iş yerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne koymaları gerekiyor. Ticaret İl Müdür Vekili Mahmut Yayla, denetimlerin temel amacının tüketicinin ekonomik çıkarlarını korumak ve haksız fiyat artışlarının önüne geçmek olduğunu vurguladı. Yayla, aykırılık tespit edilen her bir ürün için 2.172 TL idari para cezasının uygulandığını belirtti.

#Afyonkarahisar #FiyatEtiketiDenetimi #TüketiciKoruma #AdilTicaret #Ceza <|\im_end|>