-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret EttiAK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret Etti

Antalya AK Parti Milletvekili Mustafa Köse, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanun Teklifi üzerine görüşlerini paylaştı. Köse, teşkilatın daha etkin ve verimli çalışabilmesi için vakfın önemine dikkat çekti.

Köse, TBMM'deki konuşmasında şunları söyledi: "Dışişleri Bakanlığı’mızın uluslararası alanda daha güçlü bir temsil yeteneğine sahip olabilmesi ve dünya koşullarına hızlı bir şekilde uyum sağlayabilmesi amacıyla bu kanun teklifini sunuyoruz. Vakfın hayata geçmesi, dış politika konularında özel uzmanlık gerektiren çalışmaların yürütülmesine, nitelikli personelin yetiştirilmesine ve diplomatik faaliyetlerin geliştirilmesine olanak tanıyacaktır."

Bu kanun teklifinin kabulü halinde, Dışişleri Bakanlığı'nın personel yapısının daha da güçlü bir hale geleceğini vurgulayan Köse, "Her geçen gün daha da karmaşık hale gelen uluslararası ilişkilerde ülkemizin çıkarlarını korumak ve karşılaştığımız zorlukları aşmak için güçlü ve donanımlı bir teşkilata ihtiyaç duymaktayız" dedi.

Haberin kaynağı: TBMM Genel Kurulu'nda yapılan konuşmalar ve görüşmeler.