-

Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Muratpaşa CHP ilçe başkanlığı, Gezi Parkı protestolarının 11. yıl dönümü dolayısıyla bir anma etkinliği düzenledi. Gezi Parkı'na yapılmak istenen Topçu Kışlası'na karşı 31 Mayıs 2013'te başlayan protesto gösterileri sırasında polis ve zabıtaların müdahalesi ile çadırların yakılması sonucu başlayan olaylar, Cumhuriyet tarihinin en büyük özgürlük hareketlerinden birine dönüştü.

Muratpaşa CHP ilçe başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı sevgi ve özlemle anıyor, bu şanlı direnişi saygıyla selamlıyoruz" denildi. Ayrıca, ülkede hukukun üstünlüğünün ve adaletin sağlanmasına yönelik çağrılar yinelendi ve Gezi Davası tutsaklarına destek mesajı iletildi.

Muratpaşa CHP ilçe başkanlığı, "Saray rejiminin yargı sopasıyla Gezi Direnişini bahane ederek verdiği hukuksuz kararları tanımıyoruz, Gezi Davası tutsaklarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Gezi'de düşene, dövüşene bin selam!" açıklamasında bulundu.

Bu anma etkinliği, özgürlükler ve hak arama mücadelesinin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.