Türkiye'de Ulaşım Reformu: Emeklilere ve Yerli Üretim Otomobillere Destek

Gözden kaçırmayın

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey Afyonkarahisar Turizm Yol Haritası Toplantısına KatıldıYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey Afyonkarahisar Turizm Yol Haritası Toplantısına Katıldı

Türkiye'de Ulaşım Reformu: Emeklilere ve Yerli Üretim Otomobillere Destek

Türkiye, ulaşım ve altyapı alanında önemli bir adım attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hazırladığı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle, karayolu taşımacılığı yönetmeliğinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin amacı, uygulamanın kolaylaştırılması, taşımacıların mevzuattaki boşluklardan faydalanmasının önlenmesi ve mevzuatın daha adil ve sürdürülebilir bir şekilde uygulanması olarak belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etmesiyle uyumlu olarak, emeklilere şehirlerarası otobüs seyahatlerinde %20 indirim sağlanacak. Bu, emeklilerin seyahat etme özgürlüğünü artırırken, aynı zamanda ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor.

Ayrıca, yerli üretim otomobillerin teşvik edilmesi amacıyla, asgari kapasite hesaplamalarında bu araçların %50'den fazla değerlendirilmesine olanak tanınacak. Bu hamle, yerli otomobil endüstrisini desteklemek ve tüketicileri yerli üretimi tercih etmeye teşvik etmek için atılmış stratejik bir adımdır.

#TürkiyeUlaşımReformu #EmeklilerYılı #YerliÜretimTeşviki