Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyonkarahisar'da Geleceğin Yıldızları LGS Maratonuna Başladı

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi, Afyonkarahisar'da da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) heyecanı başladı. 6 bin 841 öğrencinin katılım gösterdiği bu önemli sınav, kent merkezindeki 36 okulda gerçekleştiriliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan birinci oturumda öğrenciler, Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden oluşan 50 soruyu 75 dakika içinde çözmeye çalıştılar. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru, öğrencilere 80 dakika süre tanınarak soruldu.

Bu sınav, öğrenciler için olduğu kadar aileleri için de büyük bir önem taşıyor. Birçoğu çocuklarıyla birlikte okula gelerek, onlara moral verdi. Sınavın huzur içinde geçmesi için emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Ailelerden bazıları, çocuklarının başarısı için okul bahçelerinde Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti.

Sınavın ilk dakikalarından itibaren kentteki huzur ve düzen, geleceğin umutları olan öğrencilerin başarısı için atılan adımların bir göstergesi oldu

 #LGS2024 #AfyonkarahisarLGS #GeleceğinYıldızları #EğitimdeYeniAdım