-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Bazı üreticilerin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı ile ilgili gerçeği yansıtmayan iddiaları üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. 30 Mayıs 2024 tarihinde Kanal 26'da yayınlanan röportajda öne sürülen, pazar alanından yer alamadıkları, sosyal alanların eksik olduğu ve su sorunu yaşandığı iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Muttalip Sarıcakaya yolu 2. kilometrede bulunan hayvan pazarının, 3 Haziran'dan itibaren kurban pazarı olarak hizmete gireceği bildirildi.

Pazarda kapalı alanda 72 küçükbaş ve 36 büyükbaş hayvan padoğu bulunduğu, açık alanda ise çadır kurarak satış yapmak isteyenler için 210 yer olduğu ifade edildi. Ayrıca, pazarda çay ocağı, yemekhane, tuvalet, duş ve mescit gibi sosyal alanların hizmette olduğu belirtildi.

Hayvanların su ihtiyacının kapalı alanda padoklar içinde, açık alanda ise kenarlardaki su muslukları ve su olukları ile karşılandığı, ayrıca su tankerinin gün boyu su dağıtımı yaptığı vurgulandı. Pazaryerinin temizliği ve dezenfeksiyonunun düzenli olarak yapıldığı ifade edilerek hijyenin sağlandığı belirtildi.

Kesim alanı taleplerinin ise yeni dönem projelerinden olan mezbaha yapımı ile karşılanacağı belirtildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir halkını doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı kamuoyu ile paylaştı.