Yollarda Ayakkabı ve Lastik İzleri!

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde termometrelerin 35 dereceleri aşmasıyla, güneşin kavurucu etkisi altında asfalt erimeye başladı. Yerel halk, sıcaklıkların mevsim normallerini aştığı bu günlerde, yollarda adeta bir izler sergisiyle karşılaştı. Yayaların ayakkabılarından ve araçların lastiklerinden kalan izler, sıcak hava dalgasının şiddetini gözler önüne seriyor.

Kent merkezinde bile termometreler 31 dereceyi gösterirken, Şuhut'ta durum daha da ciddi. Öyle ki, ilçe çevre yolunda asfaltın eridiğine şahit olan vatandaşlar, bu durumu hayretle karşılıyor. Sıcak hava nedeniyle, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmak zorunda olmayan pek çok kişi evlerinde serinlemeyi tercih ediyor.

Serkan Aykoç ve Ahmet Çetin gibi yerel sakinler, yaşananları "aşırı sıcaklık" olarak nitelendiriyor ve "Asfalt bile bu sıcaklara dayanamıyor ve eriyor," diyerek endişelerini dile getiriyorlar. Bu olay, iklim değişikliğinin etkilerinin artık günlük yaşamımızda ne kadar hissedilir olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

#ŞuhutSıcaklıkRekoru #AsfaltEriyor #SıcakHavaDalgası #Afyonkarahisar