Afyonkarahisar'da Medya Sektörüne Yeni Soluk: Afyon Basın Cemiyeti Derneği'nin Kuruluşu

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Üretim Sezonu için Devlet Destekli Tarım Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar, medya ve gazetecilik alanında önemli bir gelişmeye ev sahipliği yaptı. 4 Haziran 2024 tarihinde, bölgedeki medya profesyonellerinin bir araya gelmesiyle Afyon Basın Cemiyeti Derneği kısa adı ABCD resmi olarak kuruldu.

 Kuruluşun temel amacı, mesleki etik değerleri ön plana çıkararak, akıl ve vicdanla donatılmış, hak ve adalet temelli gazetecilik yapmak olarak belirlendi. İsmail Akar'ın liderliğindeki bu yeni oluşum, il ve ilçelerdeki yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya çalışanlarının birlik ve dayanışmasını güçlendirme ve sektörün karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri geliştirme misyonunu üstlendi.

Kurucu yönetim kurulu, Pazar günü gerçekleştirdiği toplantıda görev dağılımını tamamladı. İsmail Akar, ABCD'nin Başkanı olarak seçilirken, Hakan Dilek Başkan Vekili, Selcen Dilek Çöygün Başkan Yardımcısı, Zafer Murat Çakır Genel Sekreter, Resul Sündük Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Polat Yılmaz ARGE'den Sorumlu Başkan Yardımcısı, Sait Karaduman Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Soner Gürsan Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandılar.

ABCD KURUCU ÜYELERİ 


İsmail Akar: GÜN FM sahibi, 41 yıldır basın sektörünün içinde. Televizyon, radyoda yorumculuk ve Gazete3’te köşe yazarlığı yapıyor. AGC Başkan Yöneticiliği ve başkanlığı görevlerinde yer almıştı.


Polat Yılmaz: Afyon Şehir Gazetesi Yazı İşleri Müdürü. 41 yıllık mesleki yaşamında gazete,TV ve radyo sektöründe aktif çalışıyor


Selcen Dilek Çöygün: Mega Birlik Genel Müdürü,15 yıldır TV programcısı ve gazete köşe yazarı


Sait Karaduman: 40 yıldır basın sektörünün içinde Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü dahil birçok sektörde yönetici olarak çalıştı. KanalAfyon.com  AfyonSes.com Sahibi


Hakan Dilek: Afyon Şehir Gazetesi Sahibi Radyo TV Yorumcusu


Resul Sündük:  14 yıldır basın sektöründe köşe yazarı beyazbelge.com haber sitesi sahibi.


Zafer Murat Çakır: 30 yıldır basında sektöründe farklı görevlerde bulundu. Köşe yazarlığı, radyo yayıncılığı yaptı. Tİhaber.com ve afyonnet.com haber siteleri sahibi. 


Soner Gürsan: 1985’ten bu tarafa aktif gazetecilik yapıyor. İnternet Haberciler Derneği Başkanı, afyoneshaber.com haber sitesi sahibi.

Bu yeni yapılanma, Afyonkarahisar'ın ve çevre bölgelerin medya sektöründe bir dönüm noktası olmayı hedefliyor. ABCD, gazetecilik mesleğinin saygınlığını artırmak, meslektaşların karşılaştığı zorluklara pratik çözümler sunmak ve medya sektöründe etik değerlerin korunmasını sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

#AfyonBasınCemiyeti #MedyaDayanışması #GazetecilikEtikDeğerler #ABCDKuruluş #AfyonkarahisarMedya