Gözden kaçırmayın

Ünlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştuÜnlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştu

CHP Parti Meclisi Üyesi Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Yalçın Görgöz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme ile ilgili açıklamada bulundu.
 
CHP Genel Merkezi'nde yapılan bu görüşme, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ekonomik sorunları ele almak üzere düzenlendi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, asgari ücretin artırılması, emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve tarım ürünlerinin alım fiyatlarının yükseltilmesi gibi konular masaya yatırıldı.
 
Sayın Basın;
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiştir. (11 Haziran saat 16:00)
 
Görüşmede Genel Başkanlara Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Namık Tan ile Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik etmiştir. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Sayın Özgür Özel, 86 milyon yurttaşımızın ekonomik sorunlarını gündeme getirmiştir.
 
Genel Başkanımız, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılması talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini, çay ve hububattaki düşük alım fiyatlarının yükseltilmesine ilişkin beklentiyi, atama bekleyen öğretmenlerin, özel okul öğretmenlerinin, staj ve çıraklık mağdurlarının, emeklilikte kademe bekleyenlerin, kira yardımı sona erecek depremzedelerin sorunlarını gündeme getirmiştir.
 
Sayın Özgür Özel, bu sorunların çözümü için adaletli bir vergi sisteminin devreye girmesi gerektiğini, bu konuda partimizin yetkin isimlerinin çalışmaya hazır olduğunu iletmiş, sorunun TBMM zemininde tüm siyasi partilerin katılımıyla çözülebileceğini vurgulamıştır.
Sayın Özel, dolaylı vergilerin yüksek olduğunu ve çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması gerektiğinin altını özenle çizmiştir. Bu çerçevede partimiz kurmayları ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yakın bir gelecekte bu kapsamda bir araya gelebileceği belirtilmektedir.
Genel Başkanımız, 86 milyon yurttaşımızın adil bir ekonomik düzen beklentisinin yanı sıra başka adalet bekleyenler de bulunduğunu, Ergenekon ve Balyoz sürecinde olduğu gibi ciddi adaletsizlikler yaşandığını belirtmiş, Gezi davası, Tahir Elçi davası, Sinan Ateş davası ve Emine Şenyaşar davasından örnekler vermiştir. Hakkari Belediye Başkanı’na yönelik kayyım atanması uygulamasının Anayasa’nın 127’nci maddesine açık aykırı olduğu, hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan belediye başkanlarının görevden alınarak ve belediye meclisi de by-pass edilerek kayyım atanmasının Türkiye’yi yurtdışında zora soktuğunun altını çizmiştir.
Sayın Özel, Anayasa Mahkemesi’nin 703 sayılı KHK’yı iptal etmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi’nin TBMM’ye sunduğu 12 aylık süre içinde kanun yoluyla bu düzenlemelerin yapılması gerektiğini hatırlatmıştır.
Genel Başkanımız, merkezi iktidar ile yerel yönetimlerinin birlikte çalışması gerektiğini belirtmiştir.
Sayın Özgür Özel, gündemde olan sokak hayvanlarına ilişkin sorunda Sayın Erdoğan tarafından “son seçenek” olarak dile getirilen uyutma/itlaf seçeneğinin asla gündeme gelmemesi gerektiğini belirtmiştir.
Genel Başkanımız ayrıca, görüşmede Sayın Erdoğan tarafından gündeme getirilen yeni anayasa konusunda, anayasanın bugünün yakıcı sorunları arasında bulunmadığını vurgulamış, anayasanın toplumsal bir mutabakatla yapılması ve bu noktada toplumsal rıza aranması gerektiğini belirtmiştir.
Sayın Özel, mevcut Anayasaya, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmadan ve gerekleri yerine getirilmeden yeni bir anayasa konusunun gündeme getirilmesinin doğru olmadığını ifade etmiştir.
Kamuoyuna saygılarımla.
Yalçın Görgöz
CHP Parti Meclisi Üyesi
Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü