Türkiye'de Kurban Bayramı Yaklaşırken Ekonomik Zorluklar ve Kurbanlık Fiyatlarındaki Artış Tartışma Konusu Oldu

Gözden kaçırmayın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da Yerel Halkla Buluştuİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da Yerel Halkla Buluştu

Türkiye'de Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AKP hükümetini enflasyonun getirdiği ekonomik zorluklar ve kurbanlık hayvan fiyatlarındaki artışlar konusunda eleştirdi. Olgun, yaptığı açıklamada, vatandaşların mevcut maaşlar ve sürekli yükselen enflasyonla mücadele ederken, bayramın zehir olduğunu belirtti. TÜİK tarafından açıklanan %75'lik enflasyon artışının, buğday ve arpa gibi temel girdilerdeki fiyat artışlarını yansıtmadığını ifade eden Olgun, üreticilerin zor koşullar altında tarım yapmaya çalıştığını ve temel girdi fiyatlarındaki yüksek artışlarla baş etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Olgun, dar gelirli vatandaşların yanı sıra, orta gelirli vatandaşların da kurban almakta zorlandıklarını, kurbanlık hayvan fiyatlarının geçen yıla kıyasla %100'ün üzerinde arttığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt içi ve yurt dışı kurbanlık bağışları için belirlediği rakamların, Türkiye'nin dünya ortalamasının 2,5 katı paraya et tükettiğini gösterdiğini belirten Olgun, Diyanet'in lüks harcamalarından taviz vermediğini ve kurban ibadetlerinin yurt dışında yapılmasını teşvik ettiğini ifade etti.

Bayram ikramiyesi olarak dağıtılacak olan 3 bin TL'lik miktarın, emeklilere yalnızca küçükbaş bir hayvanın dörtte birini alabilme imkânı sunduğunu söyleyen Olgun, hükümetin verdiği emekli ikramiyesiyle üç emeklinin birleşse bile Diyanet Vakfı'ndan bir küçükbaş kurban alamayacaklarını dile getirdi. Türkiye'de artık 8 emeklinin bir araya gelip bir büyükbaş kurbanlık hayvanın sadece yedide bir hissesini karşılayabildiğini belirten Olgun, duruma "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.

#Türkiye #KurbanBayramı #EkonomikZorluklar #KurbanlıkFiyatları #Enflasyon #İYİParti #AKP #HakanŞerefOlgun #TÜİK #DiyanetİşleriBaşkanlığı #Emekliİkramiyesi