Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Tatarlı beldesinde, gökyüzünün öfkesi yeryüzüne düştü. Yoğun yağmurun hüküm sürdüğü bir günde, boş bir besihanenin üzerine yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, şiddetli gürültüyle birlikte alevler göğe yükseldi. Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, belde sakinlerinin de yardımıyla yangını kontrol altına aldı. Yaklaşık otuz dakika süren mücadele sonrasında yangın söndürüldü.

Ancak, yıldırımın etkisiyle yaşanan büyük korku ve panik, çevredeki vatandaşları da etkiledi. Beş kişi, yaşadıkları şok nedeniyle fenalaşarak 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Şans eseri, yıldırımın isabet ettiği besihanede hayvan bulunmuyordu, bu da olası bir felaketin önüne geçti. Yangın sonrasında besihane kullanılamaz hale geldi.

Bu olay, doğal afetlere karşı ne kadar hazırlıksız olduğumuzu ve ani gelişen durumlara nasıl tepki vermemiz gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Toplum olarak, bu tür olaylara karşı bilinçlenmemiz ve gerekli önlemleri alabilmemiz için daha fazla çaba göstermeliyiz.

#DinarYıldırım #AfyonkarahisarYangın #TatarlıBesihane #DoğalAfetler #AcilDurumTepkisi