Afyonkarahisar'da Yapılanan Afyon Basın Cemiyeti Açıklamalarını Sahaya İnerek yaptı 

Gözden kaçırmayın

Ünlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştuÜnlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştu

Afyonkarahisar'da Yapılanan Afyon Basın Cemiyeti Açıklamalarını Sahaya İnerek yaptı 

Afyonkarahisar, yerel basının güçlenmesi ve dayanışması adına önemli bir adım attı. Yeniden yapılanan Afyon Basın Cemiyeti, geniş katılımlı bir toplantı ile yeni dönemin startını verdi. Toplantı, Afyon basınının deneyimli isimlerini, yeni yönetim kurulu üyelerinin tanıtımını ve cemiyetin amaçlarını paylaşmak üzere bir araya getirdi.

Afyon Basın Cemiyeti Başkanı İsmail Akar , 41 yıllık basın tecrübesini ve geçmişteki görevlerini paylaştıktan sonra, yeni oluşumun hedeflerine ve basında çeşitliliğin artırılmasının önemine dikkat çekti. Yönetim kurulunda yer alan diğer üyeler de kısaca tanıtılarak, cemiyetin birlikteliğinin ve çeşitliliğinin altı çizildi.

Başkan, sorular üzerine cemiyetin, etik kurallar çerçevesinde bir disiplin mekanizması üzerinde çalıştığını ve üyeler arasındaki dayanışmayı güçlendirecek sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vereceklerini belirtti. Basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve meslektaşlara destek olma amacıyla var olduklarını vurgulayan Başkan, ilçelerden gelen temsilcilerin seslerinin duyulduğunu ve her bölgeden gelen gazetecileri kucaklama sözü verdi.

Cemiyet, yaklaşık 70 aktif üyesi ve basın kartı sahibi 50'ye yakın üyesiyle yoluna devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na üye olmayı hedefleyen cemiyet, önümüzdeki dönemde düzenleyeceği etkinlikler ve sempozyumlarla alanında uzman kişileri üyeleriyle buluşturmayı planlıyor.

Cemiyetin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, resmi web sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. Afyon Basın Cemiyeti, aktif iletişim ağıyla üyelerinin hak ve hukuklarını korumaya, kaliteli ve özgün habercilik yapmaya kararlı.

Afyon Basın Cemiyeti Tanışma ve Dayanışma Kahvaltısında Başkan İsmail Akar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Dilek, Selcen Dilek Çöygün, Resul Sündük, Polat Yılmaz, Zafer Murat Çakır, Sait Karaduman ve Soner Gürsan da hazır bulundu.


Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının Tam Metni : 

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Hoş geldiniz, ayağınıza sağlık. Şimdi Afyon Basın Cemiyeti'nin kuruluş aşamasında bizleri yalnız bırakmayan yönetim kurulu arkadaşlarımız var. Daha doğrusu bunlar kurucu yönetim kurulu arkadaşları. Önce ben o arkadaşlarımı tanıttıktan sonra gündemle ilgili basın cemiyetinin neden kurulduğuyla ilgili ve bizim bizlerin hakkında da bazen olumlu olumsuz değerlendirmeler yapıldı. Bunlara cevap vermek için sizlerin huzurunuzdayız.

Önce ben kendimi tanıtayım. Bazen bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. 41 yıldır basın camiasının içerisindeyim. Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanlığı ve Gazeteciler Başkanı olarak yaklaşık 1984'ten bu yana da Gazeteciler Cemiyeti'nin üyesiyim. Ve son olarak da en son yeni oluşumda da basın cemiyetinin başkanı olarak huzurlarınızdayım.

Selcan Dilek Kanal 3'te genel müdür. Antalya ve Ankara'da yayınları olan bildiğiniz Afyon'un güzide kanalı Kanal 3'ün genel müdürü. Yaklaşık 20 yıldır basın sektörünün içerisinde.

 Hakan Dilek, Afyon Şehir Gazetesi'nin sahibi. Yaklaşık 10 yıldır basın sektörünün içerisinde ve bir çok sayıda canlı yayınlarından da Hakan Dilek'in haberlerini sosyal medyadan da takip etmişlerimiz vardır.

 Resul Sündük, bizim Mali Sekreterimiz. Beyazbelge internet sitesi ve bir iki tane daha internet sitesi var. Onun sahibi ve orada basın mesleğine devam ediyor.

Polat Yılmaz var. Polat Yılmaz aynı benim dönemimden gazeteci ve Gazeteciler Cemiyeti'nin ilk üyelerinden. Polat 6. sıradaydı, ben 7. sıradaydım. Rahmetli olanlardan sonra geliyordu. Yaklaşık 41 yıldır da şu anda Afyon Şehir Gazetesi'nin yazı işleri müdürü.

Zafer Murat Çakır da genel sekreterimiz. Afyon basınında afyonnet internet sitesinin sahibi. Yaptığı proğranlar vehaberlerle de gündemde yer alıyor.

Sait Karaduman, Sait Karaduman'la bizim kuşağımızın gazeteci. Sandıklı'dan yetişip gelen bir gazeteci kardeşimiz. O da Anadolu Ajansı Müdürlüğü'den sonra bu işe bir fiil. Şu anda Kanal3'ün haber müdürü olarak devam ediyor.

Unuttuğumuz bir arkadaşımız yok inşallah. Şimdi burada isimlerini saymam lazım.

Soner Gürsan var. Soner'i unuttuk. Soner Gürsan'da biliyorsunuz afyoneshaber internet sitesinin sahibi. Şu anda bizim yanımızda.

 Yine sıradan başlayalım. Mehmet Sarlık var. Bizim kuşağın gazetecisi. Mehmet Bey hoş geldiniz eşliğinde Emel Hanım'la.

İsmail Ögeday yine internet sitesi sahiplerinden. Yine bizimle birlikte Afyon Gazeteciler Cemiyeti'nde de görev yapmış. Gazeteciler Derneği'nin başkanlığını da yapmış.

Sevgili kardeşimiz Cancel Kuzu var. Gazeteciler Derneği'nin kurucusu, Sevgili Celal Bursaloğlu var. Çok değerli ağabeyimiz, meslekte 50 yılını devirmiş Ahmet Tunca hocamız var. Sanlıklı'dan diğer ilçelerden bu mesleğe alın teri akıtan kardeşlerimiz var. Mustafa Dağan'ı, tabi bizim sevgili kardeşimiz Mustafa Dağan'da. Daha önceden gazeteciler dernek çalışmalarında bulunmuştu. Mustafa Dağan'da hoş geldiniz.

Diğer arkadaşlarımızdan izin istiyerek  ben bir şey daha söyleyip ondan sonra konuya geçmek istiyorum. Kadın kolları başkanlığına, Yönetimimizin aldığı kararla Nergis Kılıç getirildi dün yaptığımız toplantıda.

 Yine genç muhabirlerin temsilcisi olarak da Serpil Kurt getirildi. Bu her iki arkadaşımıza da çalışmalarına başarılar diliyoruz.

Yani yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları gibi bütün kurullar. Burada bizim bütün amacımız alanla ter döken, emek sarf eden ilçe ayrımı yapmadan bütün ilçelerde kapsayacak gazetecilere kucağımızı açmaya çalıştık. Bundan sonra da bu şekilde olacak.

Yaklaşık şu anda 70'e yakın üyemiz var ve basın kartı sahibi olarak da bu yaklaşık 50'ye yakın basın kartı sahibi üyemizle yola devam ediyoruz. Bunu da hatırlatalım.

Değerli  arkadaşlar, biz niye böyle bir cemiyeti daha doğrusu Afyon Basın Cemiyetini kurduk? Mevcut olan cemiyetle yollarımız ayrıldı. Ayrılmak zorunda kaldık . O dönemde Hakan Dilek vardı, Canser Hanım vardı, ben vardı, Hüsnü Serteser vardı. Daha sonra Hüsnü Bey'in de Kadir Sayın'ın da çok selamları var bu arkadaşlarımızla birlikte. Biz böyle bir oluşumu yapmak zorunda kaldık.

Bunu da şöyle anlatayım. Her konuda tekelleşme sıkıntı yaratır. Biz ikinci bir cemiyet olarak kurularak hizmette, kalitede, yarış halinde ve üyelerimize daha iyi hizmet etmeyi, daha kaliteli haberler yapmayı, alanına daha iyi şeyler yaparak haberlerimizle ön plana çıkmayı düşünüyoruz.

 Yazılı, görsel, işitsel ve diğital medyada. Bizim bütün derdimiz bu. Üyelerimizin haklarını, hukuklarını korumak. Aklımızla, vicdanımızla, yüreğimizle doğru, düzgün ve dürüst haberciliği Afyon kamuoyuna devam ettirmek. Kuruluş aşamamızın, kuruluş derdimizin asıl da meselemiz bu.

Hakkımızda bir iki değerlendirme yapıldı. Bunlara da cevap vermem lazım. Bir tanesi Hakan Dilek ile benim tekrar cemiyete üye olma girişimi olacak olursa kabul edilmeyeceği şeklinde. Bizim böyle bir yana dönekliğimiz yok. Yaşamımız boyunca biz dik duran insanlarız.

Yani bugün mavi deyip ertesi gün kırmızı, ertesi gün kırmızı deyip ertesi gün mavi olup, ak dediğimize kara, kara dediğimize ak diyen insanlar değiliz. Bütün Afyon kamuoyu da bunu çok iyi biliyor.

Bizim omurgamız diktir. Biz bulunduğumuz yerden çok memnunuz. Hiç kimse de korkmasın. Hiçbir şekilde bizim öyle bir cemiyete, şuraya buraya da tekrar müracatımız olmayacak. Bu bir.

İki, bunun yetkisini kendimde gören insanlara da sesleniyorum. Bazen boyundan büyük laflar ediyorlar. Hiç gerek yok.

Benim oğlumun mimar olduğundan beri gazeteciler cemiyetine benim dönemimde üye yapıldığı ve bununla da seçimi kazanmayı hesapladığım şeklinde bu mealde açıklamalar oldu. Doğrudur, benim oğlum mimardır. Yüksek mimardır, doktor mimardır. Şu anda İstanbul Kadıköy Belediyesi'ne imar ve şehircilik müdürüdür. Bunların hepsi doğrudur. Ama benim oğlum çocukluğundan beri gazete ve radyonun salonlarında büyüdü. Ve Afyon GünFM anonim şirkettir, ortaktır. Afyon GünFM'nin anonim şirketinde ortaktır. Ve yine bu meslekte ortaya karışık şeklinde program yapmıştır. İstanbul'dan mimar arkadaşları ile konuklar almıştır. Her haftada üç saat program yapmıştır. Yani bu mesleğin çocukluğundan beri içimden gelen, bu mesleği yapan insandır. İşte televizyonlarda, dergilerde, radyolarda program yapıp bunları yorumlayan bir insandır. Bu mesleğin içinden gelen bir insandır. Bir, yani bir şirketin sahibi olarak üye olması veya başkan olması değildir. Buda birilerinin kulağına küpe olsun. İki, benim zamanımda üye değildir. 1986 senesinde üye olmuştur. O üye olma aşamasında da onu söyleyen insanın altında, karar defterlerinde imzası vardır.

Yalanla, yanlışla, iftira atmaya bir yere varılmaz. Herkes haddini bilmesi lazım. Bir başka konu, Atagündüz Kurşu'nun zoraki istifa edilmesini gündeme getirdiler. Atagündüz Kurşu'na ben hakikaten böyle bir durumu değerlendirirken, bir anlamda Atagündüz Kurşu'nun iradesiz olduğunu gündeme getirmiş oluyorlar. Çünkü bir insan zoraki istifa etmez. Zaten istifa ederken de E-Devlet'ten, E-Devlet şifresiyle girmiş, E-Devlet şifresiyle istifa etmiştir. Yani yazılı kağıtla istifa edilmemiştir.

Ki zamanında benim önüme o çalışan ve yanımda çalışan insanların makdu olarak, ıslak imzalı istifa kağıtları geldiğinde, benim başkanlığımla ben bu arkadaşların istifalarını kabul etmedim. Bunu da birileri bilsin.

Üç, bir başka mesele, Afyon Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olmak onurdur, şereftir. Her yere üye olmak, her yere, her meslek, sivil toplum örgütüne üye olmak şereftir, onurdur, değerli arkadaşlarım. Onun tersinden okuduğun zaman orada istifa edenler şerefsiz midir? Oradan istifa eden insanlar böyle ise, sen zamanında niye istifa ettin? Biz en az sizin söylediğiniz insanlar kadar, onların dublesi kadar şerefimizle, onurumuzla bu mesleği yapıyoruz. Herkes bunu böyle bilmesi lazım.

Çok fazla konuşmaya gerek yok. Hani arkadaşlarım bu konuda çok ısrar ettiler, dediler ki hiç gerek yok, cevap verme. Ama hakikaten bazı şeyler sessiz kaldığı zaman kabullenmek anlamına geldiğinden dolayı bunu bu şekilde değerlendirmek istiyorum.

Gelelim bizim yapacağımız işlere. Biz önümüzdeki günlerde sempozyum yapıyoruz, seminerler yapıyoruz. Genç arkadaşlarımızı bilgilendirme, bu konuda bunlara yol haritalarını göstermek için bu konunun uzmanları gelecekler, böyle bir ortamda bizlere seminerlerle, sempozyumlarla bilgilendirme yapacaklar.

Yurt dışıyla Avrupa Birliği'yle projelerimiz var, o konuda Resul kardeşimizin çalışmaları var. Yurt dışıyla bağlantımız var. Bizim Ankara'da, Eskişehir'de, İstanbul'da bütün il ve  ilçelerde temsilcilerimiz olacak. Ve bütün ilçelerde de temsilcilerimiz şu anda var. Tekrar katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sorusu olan varsa veya düşüncesi olan arkadaşımız varsa ben onları da cevaplamaya hazırım. Tekrar ayağınıza sağlık, çok teşekkür ederiz.

 

.- Başkanım, basın arkadaşlar için, sahada olsun, içerde olsun, çalışanlar için sosyal aktivite tarzında çalışmalar falan düşünüyor musunuz? Etkinlikler olsun.

Evet, teşekkür ediyorum bu soru için. Biraz da eksik anlattım herhalde. Sosyal aktiviteler, zaten sivil toplum örgütlerinin kuruluş yaşamalarından bir tanesi de odur. Üyelerini sosyal kültürel etkinliklerde buluşturmak, bir ilişki beraberliği, dayanışmayı sağlamak. Tabii ki sportif etkinliklerden tutup mesleki etkinliklere kadar bu biraz önce yaptığımız etkinlik gibi etkinliklerimiz mutlaka devam edecektir. Bizim için elzem olan şu sevgili kardeşim, bizim için elzem olan şu, sağda ter akıtan, sahada emek veren, gece gündüz demeden, 7-24 hizmet eden bütün basın çalışanlarının  yanındayız. Afyon Basın Cemiyeti bunun için kuruldu, bu yolda yoluna devam edecek. Sizlere yol arkadaşlığınız için tekrar teşekkür ediyorum.

 -İsmail Öğeday AfyonTime.com Haber Sitesi, Eski İnteret Haberciler Derneği Başkanıyım. Öncelikle başarılar diliyorum başkanım, hayırlı uğurlu olsun. Ben cemiyeti uzun zamandır izliyorum, takip ediyorum. Ama gel ve lakin şu anda karşı taraftaki kurulan o cemiyet, tabela cemiyetinden öteye geçemedim. Bunu da her birimiz biliyoruz ama, görünüşler ki, oraya üye olan birçok sizin de zaten ifade ettiğiniz gibi, kardeşimizin, arkadaşınızın hakları savunması, zamanında da, mesela işten çıkartılanlar oldu, farklı şeyler oldu, hiçbir şekilde arkasında durulmadı. Zaten derneklerin ve cemiyetlerin amacı, üyelerini daha etkin, daha sosyal olarak faydalı olma yönünde yanlarında durmaktır. Ben inşallah bu konuda sizin belli olacağınızı düşündüğüm için zaten buradayım. Başarılar diliyorum, teşekkür ediyorum, çok sağ olun.

 Sayın Başkanım, geçmişte olduğu gibi iki dernek vardı. Geçmişte olduğu gibi ikisi birleşti, bir lav oldu, teke düştü. Tek bir yönetim olunca çok fayda olmadı zaten. Yarın bir gün 5-10 saat sonra tekrar birleşelim, hareket edelim derse siz de konumunuz ne olur?

Öncelikle saygıyı da selamlıyorum. Ben Ahmet Hoca'nın kendisiyim. Elli yıla  yaklaşan gazetecilik hayatı boyunca güzel işte ve kimse inanmıyorum. Bunların bir tanesi. Afyon Tarihi'nde gazetecilik tarihinde ilk defa gazetecilik tarihinde ilk defa gazetecilik cemiyetine ait bir odamız olmuştu.  Şimdi içimizde zaman zaman gazeteci arkadaşları başına gelen  bu kazaları görüyor. Çocukların maalesef arkasını takip edemiyoruz. O kadar takip edilmesi için maddi yönden gazetecilik cemiyetinin varlıklı olması lazım. Bunu şu şekilde planlaşmıştık ve başarmıştık .

 Yılda iki bayram, kurban bayramı ve ramazan bayramında. Bayram gazetelerimiz gazetecilik cemiyeti çıkarıyor. Maddi sıkıştırma, enerji olsun, çare bulunmuş oluyor. İleride bunların yapılacak olan hizmetlerin çeşitleri artabilir. Bu artan çeşitlilik de dediğimizde gazetecilik cemiyeti, veya mensubu olduğumuz gazetecilik cemiyeti. İnşallah daha güçlü hale gelir ve daha saygın hale gelir.

 Öncelikle hepinize merhaba. Hayırlı olsun İsmail Ağabey Ben sizden şunu rica edeceğim. Cemiyet olarak bir etik kurulu oluşturulabilir mi? Habercilik etik kurulu oluşturulabilir mi? Bazı  haberlerde mağdur olan kişiler var. Soluğunu mahkemede alıyor veya alamıyor. İmkan oluyor olmuyor. Haberlerden sıkıntı yaşayan insanlar var. Çalışanların birçok derdi var, bir sıkıntısı var. Bu dertlerini, sıkıntılarını anlatacak bir kurum yok. İş yerlerinde yerine göre mobil görüyorlar. İşten atılma tehlikesi yaşıyorlar sürekli. Herhangi bir garantileri yok bu kişilerin. Bu gazetecilerin çalışma şartlarını kolaylaştıracak, rahatlattıracak, garanti alınacak. Gerçekten gazeteci gibi hareket edebilecek, hale getirecek bir kurum oluşturmayı düşünüyor musunuz? Teşekkür ederim. Ç

 Sayın Başkanımız benim sorum sadece şu olacak. Her cemiyet, basın derneği kurduğunda unuttuğu . İlçeleri unutacak mı, yoksa ilçeleri sahip çıkacak mı? Teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Teşekkür ederim.

 Ali Bayar İhlas Haber Ajansı. Cemiyetin kuruluşunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlk defa ilçelerden bahsedildi Sayın İsmail Akar . Bugüne kadar ilçeler hep yok sayılmıştı ki, haberlerin %40'ı ilçelerden geliyor. Sahada çalışan muhabirlerin zorluğunu burada söylemek istedim genç arkadaşlarım. Yanımdaki arkadaşımın üzerine bir haberinde kamyon devriliyordu. Bir saniye ile  kurtardık. Bir haber kolay yapılmıyor. Burada gecenin 2'de 3'te bir sürü sıkıntılarla haberleri yapıyoruz. Bunun karşılığında da tabii ki bir takdir görmek istiyoruz. İlçelerden bahsedildiği ve dikkate alındığı için çok teşekkür ediyorum. Devamını gelmesin diliyorum.

Şimdi değerli dostlar, gerçekten çok önemli fikirler edindik. Önce ilçelerle ilgili konuşan arkadaşlarımız için bir şey söyleyelim. Biz, biraz önce de söyledim, bütün ilçeleri kucaklıyoruz. Ve ben kendi adıma söyleyeyim, bu 40 yıllık gazetecilik hayatımın 26-27 yılını ilçede geçirdim. Ajans muhabirinin ne olduğunu, nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Ali Bayar'ın söylediği gibi bir sürü badire daralttık. Dediği gibi öyle haberler masamıza düştüğü zaman öyle kolay yaratılmıyor. İlçedeki arkadaşların ne çektiğini en az sizler kadar ben de biliyorum.

Ahmet Hocam'ın söylediği iş, önce İsmail Ögeday'ın önerileri, güzel öneriler. Bundan sonra zaten yolumuza  hep birlikte, İsmail'le birlikte de devam edeceğiz.

Ahmet Tunca Hocam'ın söylediği şey, bayramlarda gazete çıkarmak derneğe ek gelir. Bunu yapan, bundan önceki cemiyette de yapan bizlerdik. Birçok arkadaşımız biliyor. Önümüzdeki süreç içerisinde de inşallah bunu yapacağız. Hem gazeteci meslektaşlarımızı bayram yazarlarıyla, buluşturacağız. Öyle bir planımız, projemiz var.

Yaşar kardeşimizin söylediği, ileride birleşme olur mu olmaz mı? Ben şu kadarcık söyleyeyim. Biz buradayız, bizim yanımıza gelmek isteyen varsa gelir Yaşar. Birleşmek isteyen varsa biz kabul ederiz. Teşekkür ederim.

Etik kuruluydu, unuttum. Etik kuruluyla da ilgili biz daha önceden böyle bir çalışma yaptık değerli dostlar. Ama bu çalışma yasal olarak yani dernekler statüsünde sıkıntı oluyor. Biz bunu disiplin kurulu ile , İsmail Ögeday disiplin kurulu oluşturuyoruz. Disiplin kurulunda bu bir anlamda etik kurulu gibi disiplin kurulunu çalıştıracağız. Bu meslektaşlarımıza sıkıntı yaşayan insanlara da veya başkalarına sıkıntı veren bizim meslektaşlarımıza da daha önce Ahmet Tunc hocamız disiplin kurulunda görev aldı, biliyor. Bu konuda da yapılan çalışmaları bizzat yakından takip ettik. Konuya vakıfız, biliyoruz. Yani disiplin kuruluyla bu etik kurulunun karşılaştırılmasını bu şekilde yapmayı düşünüyoruz.

 Unuttuğumuz başka bir şey var mı? Bayram gazetesini çıkaracağımızı söyledim. Söyledim, söyledim. Çıkaracağız.

 Şimdi Hakan Dilek uyarıyor beni. Doğru, gazeteciler her türlü kaza riskine karşı görev yapıyor. Kaza sigortalarını yaptırmakta cemiyet olarak bu konuda çalışmalarımız arasında olacak. Bunu da duyuralım. Bunu da söyleyelim. Bizim federasyon olarak, Afyon Basın Cemiyeti olarak biz Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na üye oluyoruz. Yani bizim hazırlığımız  var. Hemen genel kurulumuzu önümüzdeki günlerde, biz tekrar genel kurulu yaptıktan sonra onu da söyleyen Yılmaz Karaca'nın başkanı olduğu, daha önceden de bizim içerisinde bulunduğumuz Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na üye olacağız. Bizim üst birliğimiz var.

 

Daha önce söylediğimiz gibi bundan önceki akreditasyonu da sağlayan benim başkanlığım da ben sağlamıştım. Ama önümüzdeki süreç içerisinde kimin akreditsizliğini alabileceğini de önümüzdeki süreç içerisinde herkes görecek. Başka yoksa ben tekrar hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ayağınıza sağlık, emeklerinize sağlık.

 Ben her zaman şunu söylüyorum. Bunu söylerken de bazı arkadaşlarımız bana alınganlık da gösteriyor. Benim için başkanlık, mevkii makam hiç önemli değil. Bunların hepsini aşmış 60 yaşını geçmiş bir insanım. Bu mevkii makamların teklif edilen bir sürü mevkii makamları da elinin tersiyle itmiş bir insanım. Bunu da kamuoyuna duyururum.

Ama benim için bu başkanlık sadece yönetim kurulundaki arkadaşlardan bir santim önünde. İlçedeki arkadaşlardan bir santim önünde. Üyelerden bir milim önünde. Böyle düşünmek lazım. Bizim kariyer derdimiz, hesap kitap. Yani ilerisi için ben burayı bir basamak olarak kullanayım, şöyle yapayım, böyle yapayım. Böyle bir hesabımız, kitabımız yok. Biz bunların hepsini geçirdik, geldik, geçtik.

Bizim bir tek derdimiz var, bir tek amacımız var. Bu mesleği layıkıyla yapan insanlara, bu mesleği layıkıyla emek veren insanlara yol göstericilik, onlarla birlikte aynı yolu yürümek. Tekrar teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık.

#AfyonBasınCemiyeti #YenidenYapılanma #BasınDayanışması #KaliteliHabercilik #GazetecilikteÇeşitlilik #SosyalEtkinlikler #MeslektaşDestek #BasınKartı #TürkiyeGazetecilerFederasyonu #HabercilikteYenilik