Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen talihsiz bir olay, toplumsal huzuru tehdit eden bir boyuta ulaştı.

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

 

 Suriye uyruklu I.A isimli bir şahsın, akrabası olan küçük bir kız çocuğuna yönelik taciz iddiası, bölge sakinlerinin tepkisini çekti ve şahıs, vatandaşlar tarafından güvenlik güçlerine teslim edildi. İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldı.

Ancak, olayın ardından toplanan vatandaşlar, insani değerlerimizle bağdaşmayan bir şekilde yasa dışı eylemlerde bulunarak, Suriye uyruklu kişilere ait evlere, iş yerlerine ve araçlara zarar verdi. Bu durum, Türkiye'nin hukuk devleti ilkesi ve toplumsal barış anlayışıyla çelişiyor. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle 67 kişi gözaltına alındı ve kalabalık gece saat 02.00 itibarıyla dağıldı.

Türkiye'nin hukuk devleti olma niteliği, bu tür olaylarda da kendini gösteriyor. Suç ve suçlularla mücadelede kararlı olan güvenlik güçlerimiz, adaletin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Yüce Türk Adaleti'nin, suçlulara layık oldukları cezaları vereceğine olan inanç tam.

Ancak, halkımızın kamu düzenini ve güvenliğini tehlikeye atmadan, insan haklarına saygılı bir şekilde hareket etmesi gerektiği unutulmamalıdır. Medeniyet değerlerimiz ve inancımız, yabancı düşmanlığına yer vermiyor. Bu tür olaylar, Türk milletinin hoşgörü ve adalet anlayışına gölge düşürmemelidir.

#KayseriOlayları #ToplumsalBarış #HukukDevleti #GüvenlikGüçleri #TürkAdaleti #İnsanHakları #Hoşgörü #Adalet