Afyonkarahisar, sağlık sektöründe önemli bir güçlenme sürecine giriyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan'ın verdiği bilgilere göre, bölgedeki sağlık kuruluşlarına yeni kadro tahsisleri gerçekleştirilecek

Gözden kaçırmayın

Çeşitli Etkinliklerle Halk Sağlığına Dikkat ÇekildiÇeşitli Etkinliklerle Halk Sağlığına Dikkat Çekildi

Afyonkarahisar, sağlık sektöründe önemli bir güçlenme sürecine giriyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan'ın verdiği bilgilere göre, bölgedeki sağlık kuruluşlarına yeni kadro tahsisleri gerçekleştirilecek. Bu tahsisler, zorunlu devlet hizmet yükümlülüğü çerçevesinde yapılacak ve 29 uzman doktor, 8 pratisyen hekim, 1 çocuk diş doktoru ile 53 sağlık çalışanını kapsayacak. Tercihlere göre belirlenecek kura sonuçlarıyla bu yeni ekip, sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için göreve başlayacak.

Dr. Hasan Arslan'ın açıklamalarına göre, kurum içi atama yoluyla gerçekleştirilecek bu görevlendirmelerde 20 uzman doktor, 5 pratisyen hekim ve 53 sağlık çalışanı yer alacak. Kura sonuçları ve tercihler 26 Temmuz'da netleşecek, böylece Afyonkarahisar'da sağlık hizmetleri yeni bir soluk kazanacak. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında ise 9 uzman doktor ve 3 pratisyen hekim daha görev yapacak. Bu atamalar, bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sunma amacını güçlendirecek ve sağlık teşkilatına taze bir kan olarak değerlendiriliyor.

“Beklentilerimizi karşılıyor”
 
Afyonkarahisar’ın sağlık alanında önemli bir konumda olduğunu duyuran Milletvekili Dr. Arslan, “İlimizdeki ihtiyaçlara binaen birlikte yaptığımız istişare ve Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda şehrimizin beklentilerini karşılayacak nitelikte sağlık personelini ilimize kazandırmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Afyonkarahisar’ın bu konuda çok önemli bir konumda olmasından dolayı en iyi yatırımı ve bu yatırımlar içerisinde verimli hizmeti sağlayacak sağlık çalışanlarımızı şehrimize kazandırarak hemşehrilerimize beklentiler dahilinde hizmet sunmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.
 
“Ajandamızı açıyor ihtiyaçları talep ediyoruz”
 
“Sağlık alanında Afyonkarahisar ve ilçelerinde vatandaşlarımızın beklentileri ve taleplerini araştırıyor ve kendimize ödev olarak alıyoruz” diyen Arslan sözlerini şöyle noktaladı; Milletvekillerimiz, il müdürlerimiz, teşkilatımız ve hemşehrilerimiz ile birlikte ilimizde ihtiyaç olan ne varsa her birini ayrı ayrı çalışarak hazırlıklarımızı Sağlık Bakanlığımızın ilgili birimlerine giderek iletiyor ve çözülene kadar çalışıyor, takip ediyoruz. Bu konuda bize desteklerini esirgeyemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Kemal Memişoğlu’na, milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.