Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tasarruf tedbirlerinin sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda bir belediye başkanının temel görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

Gözden kaçırmayın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da Yerel Halkla Buluştuİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da Yerel Halkla Buluştu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile gerçekleştirdiği ziyarette, iki şehrin kardeş belediye olma yolunda ilerlediğini ve bu iş birliğinin her iki şehre de katkı sağlayacağını belirtti. Yavaş, şeffaf ihale süreçleri ve harcamaların web üzerinden kamuoyu ile paylaşılması gibi uygulamalarla, Ankara'nın tasarruf tedbirlerine öncülük ettiğini ifade etti. Ayrıca, hükümetin ekonomiye olumlu etki yapacak tasarruf tedbirlerine destek verdiğini ve bu konuda Bakan ile görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Yavaş, diğer belediyelerin tasarruf tedbirlerinden nasıl etkileneceğinin zamanla ortaya çıkacağını, ancak Ankara'nın bu sürece uyum sağlamakta tereddüt etmeyeceğini dile getirdi. Yolsuzluk ve israfın ülkeyi zor duruma soktuğunu belirten Yavaş, belediye başkanları olarak örnek olmanın önemini vurgulayarak, "Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden geldi. Bizim özellikle de bu konuda, yani belediye başkanları olarak çok örnek olmamız lazım ve inşallah da olacağız" dedi.

#Ankara #TasarrufTedbirleri #MansurYavaş #BurcuKöksal #KardeşBelediye #Şeffaflık #Ekonomi #Yolsuzluk #İsraf