Hakkâri Dağlıca'da iki kahraman askerimiz yaralandı...

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde görev yapan kahraman askerlerimiz, Ahmet Düzen ve Hakan Çetin, 06 Temmuz 2024 tarihinde yaşanan bir EYP patlaması sonucu yaralanmışlardır. Her iki asker de daha önce ikişer kez gazi olma onuruna erişmiş, vatan savunmasında gösterdikleri üstün cesaret ve fedakarlıkla tanınmışlardır.

İs.Uzm.Çvş. Ahmet Düzen, daha önce Pençe Kilit Operasyonları sırasında teröristlerin saldırısına maruz kalmış ve yaralanmıştır. Yine aynı cesaretle, 06 Temmuz'daki saldırıda da yaralanarak, terörle mücadeledeki kararlı duruşunu bir kez daha göstermiştir.

 P.Uzm.Çvş. Hakan Çetin de, bu zorlu coğrafyada, ülkesi için canını hiçe sayarak görev yapmaktadır. Her iki askerimizin de tedavileri Hakkâri Devlet Hastanesinde başarıyla gerçekleştirilmiş, sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirilmiştir.

Bu olay, vatanımızın bekası için canlarını feda etmeye hazır olan kahraman Mehmetçiklerimizin fedakarlıklarını ve cesaretlerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Milletimiz, bu yiğit askerlerimize minnettarlık duymakta ve onların sağlıklarına kavuşmalarını dört gözle beklemektedir.

Sandıklı İlçesi Nüfusuna Kayıtlı P.Uzm.Çvş. Hakan Çetin ise  yine Pençe Kilit Operasyonlarında Şemdinli Hakkâri de görevli iken 28.11.2023 tarihinde Irak'ın Kuzeyinde Hakurk Bölgesinde Güdümlü Füze Saldırısı Sonucu yaralanmıştı.  Yaralı askerimize o tarihte Derecik Devlet Hastanesinde müdahaleler yapılmış olup, kendisine bir süre istirahat verilerek taburcu edilmiş, sonra birliğine geri dönmüştü. Kahraman Askerimiz P.Uzm.Çvş. Hakan Çetin 06 Temmuz 2024 tarihindeki saldırıda tekrar ikici kez terörle mücadele esnasında yaralandı. Tedavileri devam etmektedir..

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı;  yaralı askerlerimizin ilk yaralandıkları gün de ve  ikinci yaralandıkları gün de yanlarında olduklarını durumlarını takip ettiklerini söyledi. İlgili makamlara bilgilerini verdiklerini söyleyen Kumartaşlı; “İş ve işlemlerinin yapılması için yön gösteriyoruz. Askerlerimize sağlık dileyerek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Aileleriyle de bizzat irtibat halindeyiz. Şu an için tedavileri sürüyor. Yaralı askerlerimize Allah’tan şifalar diliyorum”dedi.

#HakkariDağlıca #KahramanAskerler #Gazi #TerörleMücadele #VatanSavunması #Fedakarlık #Cesaret #Mehmetçik #Minnettarlık