Afyonkarahisar'da tarımsal üretimi ve istihdamı artıracak önemli bir adım atıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Dünya Odalar Federasyonu Avrupa & Asya Zirvesi'ne KatıldıAfyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Dünya Odalar Federasyonu Avrupa & Asya Zirvesi'ne Katıldı

Valiliğin koordinasyonunda ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle Çay ilçesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı Jeotermal Isıtmalı Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için yer seçimi kesinleştirildi. İlk etapta Çay İlçesi Kadıköy'de 2 bin 900 dekarlık alanda başlayacak olan çalışmalar, etaplar halinde genişleyerek Çobanlar İlçesi Termalkent Mahallesi'ni de kapsayacak ve toplamda 8 bin 23 dekarlık yatırım alanına ulaşacak.

Bu proje, Afyonkarahisar'ın doğal kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, tarımsal rekolte payının artırılmasını ve çevresel etkilerin yönetimini hedefliyor. Ayrıca, yeni istihdam olanakları yaratılarak yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanması planlanıyor. TDİOSB'nin üretime geçmesiyle birlikte, Afyonkarahisar'ın sera alanı 2 bin 400 dekardan 4 bin 400 dekara çıkacak.

Mayıs ayında Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz başkanlığında yapılan toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ve kurum temsilcilerinin görüşleri alınarak yer seçimi kesinleştirildi. Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından, kısa süre içinde Müteşebbis Heyeti çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Bu önemli gelişme, Afyonkarahisar'ın tarımsal potansiyelini artırarak bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.