Kıbrıs'ın Türk kimliği ve bağımsızlığının 50. yılında, İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu'nun birlik ve beraberlik mesajı yankılandı.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret EttiAK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret Etti

Kıbrıs'ın 50. Barış Yılı

Kıbrıs'ın Türk kimliği ve bağımsızlığının korunması yolunda atılan adımlar, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu'nun mesajıyla bir kez daha teyit edildi. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümünde, Mısırlıoğlu bu önemli tarihi anı, Türk halkının birlik ve beraberlik ruhu içinde anmaya çağırdı. "Kıbrıs Türk'tür, ilelebet Türk kalacaktır" ifadesiyle başlayan mesajında, Mısırlıoğlu, Kıbrıs'ın Türk toprağı olarak kalmasının önemini vurguladı ve bu toprakların korunması için verilen mücadelenin altını çizdi. Geçmişten bugüne Kıbrıs'ın Türk milletinin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Mısırlıoğlu, adanın geleceğinin de Türk milletinin kararlı duruşuyla şekilleneceğini ifade etti.

Başkan Mısırlıoğlu ““Hem bulunduğumuz coğrafyada hem de dünya genelinde barışın ve istikrarın savunucusu olarak çok önemli faaliyetler yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıslı soydaşlarımızın imdadına yetişmiş ve ‘Kıbrıs Barış Harekâtı’nı icra etmiştir. Bu harekât neticesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti sağlam temeller üzerine oturtularak Kıbrıslı soydaşlarımızın hak ve hürriyetleri yeniden tesis edilmiştir.

20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıldönümünün gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Kıbrıs Türk halkının ‘Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlar, Kıbrıslı soydaşlarımıza sağlık ve başarılar dilerim. Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi devletine kavuşturan tüm kahramanlarımızı ve bağımsızlık yolunda mücadele veren aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Herkes emin olsun ki; Kıbrıs Türk'tür, ilelebet Türk kalacaktır!