AFSÜ, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırmalarında Öncü

Gözden kaçırmayın

Çeşitli Etkinliklerle Halk Sağlığına Dikkat ÇekildiÇeşitli Etkinliklerle Halk Sağlığına Dikkat Çekildi


 Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), modern tıp uygulamalarını destekleyici nitelikteki geleneksel, tamamlayıcı ve fonksiyonel tıp yöntemlerinin araştırılması, uygulanması ve bu alanda eğitim verilmesi amacıyla Geleneksel, Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (AFSÜ-GETAT) kurduğunu duyurdu.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş'un verdiği bilgiye göre, merkez; teşhis, tedavi ve korunma amaçlı kullanılan yöntemlerin etkileri ve etki mekanizmalarının belirlenmesi üzerine bilimsel çalışmalar yapacak. Ayrıca, sağlık alanında öğrenim gören öğrencilere ve mezunlara, ilgi duyan diğer kişilere sertifikalı eğitim-öğretim faaliyetleri sunacak.

AFSÜ-GETAT, Zafer Sağlık Külliyesi A Blok'ta 630 m2'lik bir alanda, 9 işlem odası ile hizmet verecek ve alanda araştırmacı yetiştirilmesine katkıda bulunacak.

 AFSÜ-GETAT Merkezi'nin açılışı, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin modern tıp ile entegrasyonu açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Bu merkez, hem eğitim hem de araştırma faaliyetleriyle, sağlık bilimleri alanında yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağlayacak bir platform olma potansiyeline sahip. <|\im_end|>