Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye'nin ilk kapsamlı İlaç Ar-Ge merkezini kurmak üzere son aşamaya geldi.

Gözden kaçırmayın

Çeşitli Etkinliklerle Halk Sağlığına Dikkat ÇekildiÇeşitli Etkinliklerle Halk Sağlığına Dikkat Çekildi

 Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Prof. Dr. Nurullah Okumuş liderliğinde, Türkiye'nin sağlık alanındaki araştırma ve geliştirme kapasitesini artırmak amacıyla büyük bir adım attı.

"Afyonkarahisar’a İlaç Gibi Gelecek" sloganıyla yola çıkan üniversite, Faz 1 Biyoyararlanım Biyoeşdeğerlik Merkezi'nin kuruluşu için gerekli desteği alarak projeyi son aşamaya getirdi. Zafer Sağlık Külliyesi'nde yer alacak olan bu merkez, klinik araştırmalar ve Biyoyararlanım/Biyoeşdeğerlik (BY/BE) laboratuvarlarını bünyesinde barındıracak.

Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Güdümlü Proje Desteği" ile finanse edilen ve AFSÜ'nün de yarı yarıya destek verdiği bu proje, 2250 m2'lik alanda Biyoanalitik (BA), BY/BE ve Faz 1 Kliniklerini içerecek şekilde tasarlandı.

Türkiye'de bu üç alt birimin bir arada bulunacağı ilk ve en kapsamlı merkez olma özelliğini taşıyacak olan merkez, ülkenin ilaç araştırma ve geliştirme altyapısına önemli katkılarda bulunacak.

 

AFSÜ'nün bu girişimi, üniversitenin bilimsel araştırma ve yenilikçi projeler konusundaki kararlılığını gösteriyor. Ayrıca, Türkiye'nin ilaç araştırma ve geliştirme altyapısını güçlendirecek bu merkez, ulusal sağlık sektörünün global rekabet gücünü artırma potansiyeline sahip. Bu proje, aynı zamanda bölgesel kalkınmaya da katkı sağlayarak Afyonkarahisar'ı bir sağlık ve araştırma merkezi olarak konumlandıracak.