Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Eber Gölü Havzasında gerçekleştirdiği operasyonda, sazlıklar arasına gizlenmiş 2 bin 790 kök kenevir ve 15 kilo 450 gram esrar buldu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi Süresi Dolan Vatandaşlara HatırlatmaAfyonkarahisar'da Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi Süresi Dolan Vatandaşlara Hatırlatma

 Afyonkarahisar'da jandarma ekipleri, son yılların en kapsamlı uyuşturucu operasyonlarından birini başarıyla gerçekleştirdi. Çay ilçesi sınırlarındaki Eber Gölü Havzasında, dron ve eğitimli köpeklerin yardımıyla yapılan aramalarda, sazlıkların arasına ekilmiş binlerce kenevir kökü ve onlarca kilo esrar ele geçirildi. Şüpheli İ.Ş.'nin evine düzenlenen baskında, ek olarak kenevir tohumları da bulundu. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 Afyonkarahisar'daki bu operasyon, jandarma ekiplerinin uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığını ve teknolojiyi etkin kullanma becerisini gözler önüne seriyor. Dronlar ve eğitimli köpekler gibi modern araçların kullanılması, zorlu arazi şartlarında bile başarılı sonuçlar alınabileceğinin kanıtıdır. Toplumun her kesimi, uyuşturucu ile mücadelede güvenlik güçlerimize destek olmalı ve bu tür faaliyetlere karşı dikkatli ve duyarlı olmalıdır.