kararsız oylar dağıtıldıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) 7.7 puan önde yer alıyor.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret EttiAK Parti Milletvekilleri Sami Özbağkıran'ı Ziyaret Etti

Türkiye'deki siyasi gündemi belirleyen anket sonuçları, Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar tarafından paylaşıldı. Yapılan açıklamaya göre, yerel seçimlerde birinci sırayı alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kararsız oylar dağıtıldıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) 7.7 puan önde yer alıyor.

 14 Mayıs 2023 Seçimleri'nde %35.32 oy oranı ile liderliği elinde bulunduran AKP'nin oy oranı, Nisan ayında %31.1'e düşmüş, Mayıs'ta %29.1'e gerilemiş, Haziran'da ise %32.4'e yükselmişti. Ancak Temmuz ayında yapılan anketlerde, AKP'nin oy oranının %26.1'e düştüğü gözlemlendi

. Öte yandan CHP'nin oy oranı Nisan ayında %35.9 iken, Mayıs'ta %33.2'ye, Haziran'da %32.8'e düşmüş ve Temmuz ayında %33.8'e çıkmıştır. Bu veriler, Türkiye'nin siyasi haritasında önemli değişikliklerin sinyallerini veriyor.

 Anket sonuçları, siyasi partilerin stratejilerini ve vatandaşların tercihlerini şekillendirmede kritik bir rol oynayabilir. Bu tür anketler, demokrasinin nabzını tutan araçlar olarak, kamuoyunun eğilimlerini yansıtmanın yanı sıra, siyasi analiz ve tahminler için de değerli birer kaynak teşkil ediyor.