-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 9 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile birlikte uyuşturucudan, teröre, trafikten göçle mücadeleye kadar birçok alanda titizlikle çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Vali Yiğitbaşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası etkinliklerinin huzur ve güven içinde geçmesi için planlamaların yapıldığını ifade etti. Büyük Taarruz'un milletimizin azmi, iradesi, kahramanlığı ve birlik beraberliğinin sembolü olduğunu vurguladı.

Düğün, eğlence ve asker uğurlaması gibi etkinliklerde silah atılmaması konusunda kolluk kuvvetlerinin titiz bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Vali Yiğitbaşı, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve desteklerinin önemli olduğunu belirtti.

Yaz döneminde Ayazini Köyü ve Eber Gölüne ziyaretlerin arttığını dile getiren Vali Yiğitbaşı, bu bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla Atlı Jandarma Timi'nin görevlendirildiğini açıkladı. Ayrıca bu birliğin Zafer Haftası törenlerinde de kullanılacağını ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, asayiş olaylarında aydınlatma oranının yüzde 92'ye çıktığını söyledi. Suç oranlarında ise ciddi bir azalma olduğunu belirterek, cinsel taciz, hırsızlık ve oto hırsızlığı gibi suçlarda büyük bir düşüş olduğunu ifade etti.

Trafik konusuna da değinen Vali Yiğitbaşı, motosiklet kullanımının artmasıyla birlikte kontrol ve cezai işlemlerde artış olduğunu belirtti. Trafik kazalarında ise yaralanan ve yaşamını yitiren vatandaşların sayısını paylaştı.

Vali Yiğitbaşı, narkotik suçları, göçmen kaçakçılığı ve siber suçlarla mücadelede de çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirtti. Ele geçirilen uyuşturucu miktarının geçen yıla göre arttığını ve göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarla birçok kişinin yakalandığını açıkladı.

Son olarak, güvenli internet kullanımı ve siber zorbalık konularında vatandaşlara bilgiler verildiğini ve eğitimler düzenlendiğini belirten Vali Yiğitbaşı, vatandaşların bilinçli olması gerektiğini vurguladı.